Final application date

17 June, 2022

Company

MiCROTEC

Contact

Pär Kierkegaard, CTO

par.kierkegaard@microtec.eu

+46 70 549 20 13

Microtec är världens största leverantör av avancerade digitala signal- och bildbehandlingssystem för träindustrin. Vi är en internationell företagsgrupp med kontor i Finland, Sverige, Italien och USA. Internationella kontakter, team och samarbete är därför en del i det dagliga arbetet.

Microtec Linköping AB (tidigare Woodeye AB) utvecklar och bygger scannrar för förädling av träprodukter. Våra mätsystem analyserar virke och kontrollerar utrustning i produktionslinjen som sågar virket till lameller för golv, träpaneler, möbler eller liknande, enligt programmerade kvalitetskrav.

Vi har ett gediget kunnande av AI inom Microtec-gruppen och jobbat med deep-learning i över 10 år. Det finns en gedigen AI-kunskap tillgänglig och en vilja att leda AI-utvecklingen inom träindustrin. Kunskapen inom gruppen delas kontinuerligt och de flesta AI-projekt är internationella samarbeten där kunskap och erfarenhet utbyts. Inom Microtec-academy tillhandahålls kurser och det finns också möjligheter till internationellt utbyte. Det är med andra ord en mycket god atmosfär att utvecklas i som AI-utvecklare.

Vi jobbar också med utveckling av verktyg för att våra kundprojektledare ska kunna jobba med AI utan att vara programmerare eller experter.

Microtec är världsledande inom träscanning och tror att deep-learning är ett verktyg som kommer hjälpa oss att utvecklas ytterligare. Defektdetektering är därför bara ett av områdena vi kommer att tillämpa AI på i framtiden.

Vi utökar just nu AI-kapaciteten i våra träscannrar. Målet är att förse mätsystemen med AI-detektion av defekter och klassificering av nästan alla typer av defekter i trä. Exakt detektion av defekter, segmentering, klassificering och beräkning av parametrar är av största vikt för våra kunder. Verktygen gör träbearbetningen mer effektivt och miljövänligt. Vi letar därför efter en AI-team-leader samt en eller flera AI-utvecklare för att förstärka vårt befintliga team.

AI Team-leader

Vi behöver en team-leader för AI-teamet som kan leda och växa med teamet. Du får stöd internt och deltar aktivt i rekrytering och kompetensutveckling. Ambitionen är att teamet ska växa kontrollerat och jobba med vår interna och koncerngemensamma AI-utveckling.

Vi letar efter en person som har något/några års erfarenhet av ledarskap eller alternativt vara seriöst intresserad av att utvecklas till ledare. Du är också tekniskt intresserad och inte rädd för att jobba universitetsnära med AI-forskning och utveckling. Du kan de vanligaste AI-verktygen och kan utveckla själv när det behövs. Du ansvarar också för kundnära samarbeten när lösningar ska testas på marknaden.

AI-utvecklare

Vi söker en utvecklare för att vidareutveckla befintliga AI-verktyg och också utveckla helt nya AI-verktyg för nya tillämpningar. Du kommer delta i hela processen från idé till en färdig AI-lösning hos kunden. Vi vill att du ska bli specialist i den gruppen och vi kommer hjälpa dig att ta dig dit.

Vi tror att du har en universitetsexamen, nyutexaminerad eller några års erfarenhet av programmering och AI-utveckling. Ett genuint intresse av AI och kanske redan har arbetat med några projekt inom deep-learning. Du har en vilja att utvecklas vidare och ser internationellt arbete som en extra bonus. Du är självgående men är inte rädd för att be om hjälp och jobbar gärna med andra i team.

Kvalifikationer (gäller båda tjänsterna)

  • Erfarenhet av datorseende och digital bildbehandling.
  • Erfarenhet av att använda Tensorflow, Tensor RT, PyTorch och/eller liknande AI-verktyg.
  • Familjär med artificiella neutrala nätverk och deep-learning.
  • Förmåga att skriva högkvalitativ kod i Python.
  • Analytisk förmåga och en naturlig problemlösare.
  • Kunskaper i C++ (meriterande)
  • Kommunicerar flytande på engelska.

Vad vi erbjuder

Vår arbetsplats är balanserad med bra stämning, arbetet mot dina mål kommer ske med tillit och flexibilitet som är utöver det vanliga. Vi uppmuntrar engagemang och kreativa idéer. Du kommer att arbeta i en internationell grupp med en betydande expertis i både AI och trä.

Inom Microtec kan man göra både en chefskarriär och en teknisk karriär. Det finns också möjlighet att byta mellan karriärstegarna om man vill.

Kontoret i Linköping är inte så stort och har en familjär atmosfär. Samtidigt finns stora möjligheter att utvecklas genom utbyte och samarbete inom gruppen.

Placering

Primärt kommer du att arbeta ifrån vårt kontor i Linköping men arbetet kan mycket väl komma att medföra resor till andra kontor i Italien, Finland och USA. Arbetstider och arbetsplats är flexibelt även om vi vill att du tillbringar större delen av din arbetstid på kontoret i Linköping.

Är du rätt person för jobbet? Kontakta vår CTO, Pär Kierkegaard (par.kierkegaard@microtec.eu, +46 70 549 20 13) Ansökningar välkomnas på både svenska och engelska.

Vi ser fram emot din ansökan!