Final application date

31 August, 2023

Company

Ida Infront

Contact

Helena Bengtsson

helena.bengtsson@idainfront.se

0706194206

Vi erbjuder stora möjligheter att vara med och påverka, ett utmanande och utvecklande jobb, i ett väletablerat och stabilt företag.

Rollbeskrivning

Som systemutvecklare inom området Case Management arbetar du som fullstackutvecklare med Java som bas. Du kommer att tillhöra ett agilt, självorganiserande team. Tillsammans med ditt team arbetar du för att förverkliga de krav som ställs på den kundlösning ni utvecklar. Ni är med på hela resan från ax till limpa och jobbar tätt tillsammans med verksamhetskonsulter och projektledare där ni gemensamt verkar för kundens behov.

Ansvaret för den tekniska lösningen, som innefattar arkitektur, design och teknikval, ligger på dig och ditt team. Som systemutvecklare får du stort utrymme och stora möjligheter att styra din vardag och att få ett utökat fokus och ansvar för något av dina specialistområden som till exempel kan vara inom front-end, back-end, arkitektur eller design. Det beror på vem du är och vad du brinner för!

Feedback till dig och ditt team kommer genom möjligheten att ha direktkontakt med de kunder som använder den lösning ni arbetar med.

Innovation- och förbättringsarbete får du gärna arbeta med genom vår egenutvecklade process ’Stay Infront’. Här får du både bidra med idéer samt möjlighet att erhålla budget avsatt för att testa och utveckla dem. Detta som en del av ditt jobb.

Du kommer att arbeta från något av våra kontor med placering i centrala Linköping eller i centrala Stockholm. Utöver detta har vi har en distansarbetspolicy som möjliggör distansarbete från t. ex. ditt hemmakontor.

Du får en god introduktion av ditt team och via Ida University som är ett skräddarsytt introduktionsprogram för att komma in i arbetet och fortsätta utvecklas med oss.

Din profil

Vi söker dig som har ett antal års erfarenhet av programmering. Du brinner för att arbeta med systemutveckling. Du har högskole- eller universitetsexamen med systemutveckling som inriktning samt kunskaper och erfarenhet av utveckling i Java 11 eller senare samt JEE.

Det är ett stort plus om du har erfarenhet av:

 • Relationsdatabaser
 • Versionshantering, exempelvis Git
 • Agila utvecklingsmetoder
 • Docker
 • Automatisk testning
 • Webbtjänster (rest/soap APIer)

Andra tekniker som du kommer i kontakt med hos oss är:

Apache Wicket
Java Swing
BI- och rapportverktyg
Lucene/Solr
Continuous Integration med Jenkins
Byggsystem som Gradle, Maven och Ant
Jira

Du har svenskt medborgarskap, vilket krävs för att arbeta i våra säkerhetsklassade projekt.

Personliga förmågor

Vi tror att en produktiv systemutvecklare:

 • Jobbar strukturerat och har förmågan att kunna bryta ner en komplex uppgift i mindre hanterbara enheter.
 • Har goda kommunikationsegenskaper. Det är viktigt att du trivs med att samarbeta med andra duktiga kollegor i ditt team. Men också partners och kunder på ett tydligt sätt.
 • Har en god problemlösningsförmåga, förmågan att ta dig an utmaningar i kod eller förstå användarens behov och användningsområde.
 • Är nyfiken. I vårt team värdesätter vi engagemang. Vi prioriterar attityd och nyfikenhet när vi rekryterar. Vem du är och din potential är viktigare än din tidigare titel.
 • Ständigt förbättrar dig. Då vi jobbar i en bransch som präglas av ständig förändring är det avgörande att vi hela tiden utvecklas och blir bättre på det vi gör. Vi hoppas därför på att du vill fortsätta utvecklas och bidra till vårt förbättringsarbete.

 

Om Ida Infront

Vi arbetar med digitalisering av samhället så vill du ha en central roll i utvecklingen av samhällsviktiga system så kan det här vara en möjlighet för dig! Vår produktfamilj iipax möjliggör bland annat producentansvar där producenter ska ta fram produkter som är resurssnåla, lätta att återvinna och fria från miljöfarliga ämnen. Detta främjar i sin tur cirkulär ekonomi. Detta och andra positiva klimatåtgärder bidrar våra lösningar i iipax med.

Det finns många fördelar med att arbeta hos oss. Här blir du en del av ett framgångsrikt IT-produktföretag med platt organisation och stabil kundbas. Vi är verkligen stolta över den samhällsnytta våra system bidrar till. Vi är också ett värderingsstyrt företag med stark laganda, en familjär atmosfär och vi satsar på att ge våra medarbetare goda möjligheter till kompetensutveckling.

 

Ansökan

Ida Infront anser att mångfald berikar verksamheten och välkomnar sökande med olika bakgrund, kön, erfarenhet samt personliga egenskaper. Välkommen med din ansökan till oss!

Urvalet sker löpande så vänta inte med din ansökan.

Vid frågor om jobbet eller oss, kontakta rekryterande chef, Helena Bengtsson, Mail: Helena.bengtsson@idainfront.se, tfn: 0706194206.