Final application date

12 April, 2020

Company

Combitech

Contact

Catarina Waern

+46 (11) 235415

På Combitech finns en stor kompetens och erfarenhet inom systemsäkerhet och utveckling av säkerhetskritiska system. Enheten Safety som idag består av drygt 20 konsulter har under lång tid utfört analyser inom områdena system- och flygsäkerhet inom olika branscher såsom försvar, myndigheter och industri – alltid med fokus på att säkerställa säkra designlösningar.

 

DIN ROLL SOM SYSTEMSÄKERHETSKONSULT

Som systemsäkerhetskonsult har du en viktig roll i att bidra till att de människor som jobbar i Sveriges försvarsmakt har en säker arbetsmiljö, och att luftrums- och sjöövervakningen av Sverige är säker. Du kommer jobba med teknik i framkant, med säkerhetsbevisning som påvisar att tekniska system är säkra och blir godkända för användning.

Du stödjer uppdragsgivaren i utformningen, planeringen och genomförandet av systemsäkerhetsarbetet för att ställda säkerhetskrav ska uppfyllas. Det innefattar bl.a. att genom riskanalyser identifiera, analysera och minimera ett systems risker i syfte att förebygga potentiella olyckor med skada på person, egendom och yttre miljö. Analyserna innefattar systemets hela livscykel med dess hårdvara, programvara och interaktion med användaren och andra externa system, och genomförs i nära samarbete med utvecklare och användare. Du kommer att vara delaktig i hela processen från utvecklingen av ett system till det att systemet blir godkänt för användning.

Variationen av uppdrag och utvecklingsmöjligheter är stor samtidigt som uppgifterna och de system vi jobbar med är riktigt spännande. Vår enhet har interna kompetensspridningsprogram och tillhandahåller kurser inom bl.a. systemsäkerhet, så du har även möjlighet att vara kursledare i någon av dessa om du har ett pedagogiskt intresse!

VAD KAN DU TILLFÖRA?

Att du är utåtriktad, driven och har en känsla för ansvar gör att självständigt arbete och nära kundsamarbeten är något du trivs med. Du har en positiv grundsyn, lätt för att kommunicera och tycker att samarbete med kollegor och kunder är viktigt för att du ska trivas. Då kompetensutveckling är en  kärnfråga hos oss ser vi gärna att du har en vilja att kontinuerligt fortsätta utvecklas både professionellt och personligt under din karriär. Även om vi i första hand söker erfarna kandidater, är du som kommer direkt från högskola/universitet också välkommen att söka.

Du är förmodligen högskole-/civilingenjör (t.ex. Industriell ekonomi, Maskinteknik, Riskhantering), system-/kognitionsvetare eller systemutvecklare, och har erfarenhet av att arbeta med säkerhetsanalyser. Kunskaper kring bl.a. Försvarsmaktens H Systsäk, MIL-STD-882, IEC61508, ISO26262 samt metoder som FMECA och FTA ser vi som positivt.

Många av våra kunder jobbar i en internationell miljö och därför är det viktigt att du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.
Ditt teknikintresse och vilja att jobba med många kontaktytor gör att du kommer trivas i rollen som systemsäkerhetskonsult.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan på direkten. Urvalet sker löpande.

KOM OCH GÖR SKILLNAD

Hos Combitech erbjuder vi, utöver spännande och utvecklande kunduppdrag, anställningstrygghet och förmånspaket, samtidigt som du får chans att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt balans i livet.

Combitech GROW, vårt forskningsbaserade kompetensutvecklingsprogram, ingår som en naturlig del i din anställning. Att vi dessutom är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB bidrar såklart också till dina utvecklingsmöjligheter.

Hos oss är du med och utvecklar teknikområdet för att möta kraven från framtidens digitala samhälle. Vi har exempelvis många spännande projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också bland annat flygande hjärtstartare som räddar liv, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor på vår webb!