Final application date

15 October, 2021

Company

Sectra

Contact

Stefan Melin, Deployment Manager Cloud Operations

career@sectra.com

+46 (0)13 23 52 00

Är du ingenjör i början av din karriär eller med några års erfarenhet och intresserad av att arbeta med Cloud-hostade IT-system för hälsovård?

Kom och bli en del av vårt team av skarpa ingenjörer som alla brinner för att göra skillnad inom e-hälsa och sjukvård. Vi letar efter drivna ingenjörer med passion för teknik och som vill utvecklas och utmanas både professionellt och personligt. Tyngden ligger på viljan att lära sig och vad du vill göra framåt, inte på dina tidigare erfarenheter. Det viktigaste är att du är en öppen och passionerad person, en team-player med positiv och lättsam inställning och som brinner för teknik. We hire for attitude and ability, train for skill!

Just nu har vi en öppning som systemingenjör på avdelningen för Cloud Operation. På Sectra jobbar vi med att förbättra, utveckla och påverka sjukvården med IT-lösningar för bättre diagnostik, behandling och överlevnad hos patienter, framförallt inom cancervård. För att kunna göra detta på bästa sätt behöver vi förstå våra sjukhuskunder – människor vars arbete innebär att rädda liv. Du kommer att jobba med våra avancerade och komplexa IT-system samt med framtidens teknik för bl.a. radiologi, kardiologi, cancer och patologi.

 

Rollbeskrivning

Som systemingenjör i Cloud Services kommer du arbeta i projekt som rör nya och existerande kunder, både i och utanför Sverige. I dessa projekt kommer du primärt jobba med att sätta upp system från grunden i vår OpenStack-baserade miljö, men också arbeta med automatisering och effektivisering för att tillse att vi ständigt ökar vår leveransförmåga. Arbetet är brett och kräver kunskap om både virtualisering, operativsystem, nätverk med mera vid sidan av Sectras egna produkter.

Sectra är ett växande företag, så den ena dagen är inte den andra lik. Dina uppgifter varierar mycket och du har möjligheten att ta väldigt mycket ansvar. Hos oss får du ett utmärkt tillfälle att utvecklas i din roll och hitta speciella områden som du är intresserad av För den här rollen är placeringsort Sectras huvudkontor i Linköping.

I rollen kommer du:

 • Vara med och planera samt utföra kundprojekt i form av att sätta upp virtuella system samt installera, underhålla och uppgradera Sectras medicinska IT-produkter
 • Arbeta med och ständigt lära dig mer om IT-miljöer, komplexa databaser, virtuella servrar, molnlösningar och integrationer mellan olika vårdsystem
 • Klura mycket! Felsökning och problemlösning är en del av att driva utvecklingen av våra tjänster framåt

För den här positionen har vi följande krav:

 • En BSc eller MSc inom till exempel Datateknik, Teknisk Fysik, Bioteknik, Medieteknik eller motsvarande med väldigt goda studieresultat
 • Ett genuint intresse av att arbeta innovativt med ny teknik
 • Goda kunskaper i engelska i tal och skrift
 • Analytisk och god problemlösare
 • En vilja att lära av andra och dela med sig av egna kunskaper
 • Tar initiativ och drivs av att göra skillnad

 

Dessutom ser vi det som meriterande om du:

 • Talar fler språk än vad som krävs enligt ovan
 • Har intressen utöver skolan/jobbet, så som sportaktiviteter, sportledare, musik, ridning, sjunga eller liknande
 • Har erfarenhet av andra kulturer
 • Kompetenser inom Windows Server-plattform, MS SQL Server, nätverk, Active Directory, kluster eller lagring

Tveka inte att ansöka – vi hanterar ansökningar fortlöpande!

 

Vänligen bifoga ditt CV, ett personligt brev samt betyg från såväl universitetsstudier som gymnasiet till din ansökan.