Final application date

11 February, 2024

Company

Combitech

Combitechs tjänster kopplade mot flygplatser och flygtrafikledning är inne i en expansiv fas. För att fortsätta denna utveckling behöver vi utöka teamet med en systemingenjör. Har du en önskan om att få arbeta i en kreativ miljö med goda framtidsutsikter där säkerhet alltid kommer först? Då kan du var den vi söker! 

 

DIN ROLL SOM SYSTEMINGENJÖR INOM COMBITECH AIR TRAFFIC MANAGEMENT

Combitech har flera produkter inriktade mot flygplatser och flygtrafikledning. En av produkterna är AWOS7, Automatiskt Väder Observation System, och det är här behovet finns i att utöka med nya medarbetare.

I rollen som systemingenjör kommer arbetsuppgifterna att variera utifrån de aktuella projekten som pågår. I rollen är du med i hela projektprocessen från kunddialog och kravinsamling, testning, dokumentation. Du kommer även få ta fram utbildningsunderlag och genomföra utbildning. Vi arbetar främst i Windows-baserade system men även med en operativsystems oberoende server/klient-lösning.

Vi ser ett behov och en möjlighet att i rollen ansvara för hårdvaran i våra leveranser. Det kan vara att beställa flygplatsgodkända vädersensorer till rena hyllprodukter i form av servrar och klienter. I hårdvaruarbetet blir det då ett ansvar att integrera lösningarna och i samband med det besöka kunderna för att genomföra acceptans-tester. I rollen kan även ingå att ta ett ansvar för vår lab- och testmiljö, kopplad till vår verksamhet och produkter.

Inom ATM-området händer det mycket spännande saker. Det pågår arbete med att förändra flygtrafikledning till att kunna utföras på distans, ny teknik skapar möjligheter till att utveckla produkterna och där hänger vi med.

Våra kunder återfinns framförallt i Sverige, Norge och Tyskland men vi erbjuder våra produkter till hela världen. När vi arbetar utanför vårt direkta närområde så gör vi det i tätt samarbete med SAAB ATM. Resor i tjänst förekommer.

 

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som i grunden har en eftergymnasial utbildning inom IT eller systemvetenskap.

Som person ser vi att du är nyfiken på tekniken och har förmågan att ta initiativ. Du är noggran, flexibel och har lätt för att samarbeta med andra och ser värdet av att utbyta kunskap mellan varandra. Goda kunskaper i svenska och engelska.

Meriterande för tjänsten är arbetslivserfarenhet som systemingenjör eller tidigare arbete på flygplatser, samt god kunskap inom cybersäkerhet och nätverk. Har du kunskap om väderobservationssystem är det också en merit.
Då tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess krävs det att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll. 

Urval sker löpande! Vi ser fram emot din ansökan!

 

KOM & GÖR SKILLNAD

Vi tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det lätt att kombinera jobbet med vardagen. Vi satsar på våra medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Dessutom står vi på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.

 

För oss handlar det om hållbarhet – vi vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång – utan våra medarbetare står vi stilla.

 

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!