Final application date

18 March, 2022

Company

Sectra

Contact

Stefan Melin

career@sectra.com

+46 (0)13 23 52 00

Jobbeskrivning

Är du ingenjör i början av din karriär och intresserad av att arbeta med Cloud-hostade och livsavgörande IT-system inom sjukvården?

Vi behöver nu bli fler systemingenjörer på avdelningen för Cloud Operations, så välkommen att bli en del av vårt team av skarpa ingenjörer som alla brinner för att göra skillnad inom e-hälsa och sjukvård. Vi letar efter drivna ingenjörer med passion för teknik och som vill utvecklas och utmanas både professionellt och personligt. Tyngden ligger på viljan att lära sig och vad du vill göra framåt, inte på dina tidigare erfarenheter. Det viktigaste är att du är en öppen och passionerad person, en team player med positiv och lättsam inställning och som brinner för teknik. We hire for attitude and ability, train for skill!

På Sectra jobbar vi med att förbättra, utveckla och påverka sjukvården med IT-lösningar för bättre diagnostik, behandling och överlevnad hos patienter, framför allt inom cancervård. För att kunna göra detta på bästa sätt behöver vi också förstå våra sjukhuskunder – människor vars arbete innebär att rädda liv. Du kommer att arbeta med våra avancerade och komplexa molnbaserade IT-system samt med framtidens teknik för bland annat radiologi, kardiologi, cancer och patologi.

På Sectra litar vi på varandra, därför tror vi bland annat på flexibla arbetstimmar och varvar även med sociala och lärorika tillställningar och events, såväl som sport- och hälsoaktiviteter. Du avgör dina möjligheter på Sectra, både inom olika roller såväl som placering nationellt och internationell. Vad sägs som USA, Kanada, Storbritannien, Australien eller Tyskland?

Rollbeskrivning

Som systemingenjör i Cloud Operations kommer du arbeta i projekt som rör nya och existerande kunder, både i och utanför Sverige. I dessa projekt kommer du primärt jobba med att sätta upp system från grunden i vår OpenStack-baserade miljö samt i Azure, men också arbeta med automatisering och effektivisering för att tillse att vi ständigt ökar vår leveransförmåga. Arbetet är brett och kräver kunskap om både virtualisering, operativsystem, nätverk med mera vid sidan av Sectras egna produkter.

Sectra är ett växande företag och den ena dagen är inte den andra lik. Dina uppgifter varierar mycket och du har möjlighet att ta väldigt mycket ansvar. Hos oss får du ett utmärkt tillfälle att utvecklas i din roll och hitta speciella områden som du är intresserad av. På Cloud Operations kommer du också att få möjlighet att arbeta med och lära dig av en grupp av mycket rutinerade och kompetenta kollegor.

För den här rollen är placeringen Sectras huvudkontor i Linköping.

I rollen kommer du:

 • Vara med och planera samt utföra kundprojekt i form av att sätta upp virtuella system samt installera, underhålla och uppgradera Sectras medicinska IT-produkter
 • Arbeta med och ständigt lära dig mer om IT-miljöer, komplexa databaser, virtuella servrar, nätverk, molnlösningar, och integrationer mellan olika vårdsystem
 • Klura mycket! Felsökning och problemlösning är en del av att driva utvecklingen av våra tjänster framåt

 

Qualifications

Vi söker dig som:

 • Har en BSc eller MSc (eller snart har en färdig examen) inom till exempel Datateknik, Teknisk Fysik, Bioteknik, Medieteknik eller motsvarande
 • Är genuint intresserad av att arbeta innovativt med ny teknik
 • Har goda kunskaper i engelska i tal och skrift
 • Är analytisk och en god problemlösare
 • Har en vilja att lära av andra och dela med sig av egna kunskaper
 • Tar initiativ och drivs av att göra skillnad

 

Dessutom ser vi det som meriterande om du:

 • Har goda studieresultat och/eller engagemang utanför studierna
 • Talar fler språk än vad som krävs enligt ovan
 • Har intressen utöver skolan/jobbet, så som sportaktiviteter, sportledare, musik eller liknande
 • Har erfarenhet av andra kulturer
 • Kompetenser inom Windows Server-plattform, MS SQL Server, nätverk, Active Directory, MS kluster eller lagring

Tveka inte att söka – vi hanterar ansökningar fortlöpande!

Vänligen bifoga ditt CV, ett personligt brev samt betyg från såväl universitetsstudier som gymnasiet till din ansökan.