Final application date

5 June, 2022

Company

MiCROTEC

Är du en driven inköpare som är redo för nästa steg?

Är du en erfaren inköpare och vill ta nästa kliv i karriären i ett bolag som är ständigt växande? Vill du vara med och utveckla en inköpsfunktion och ansvara för hela inköpsprocessen? Vi söker just nu en Supply Chain Manager till Microtec med höga ambitioner att växa i bolaget och rollen!

Välkommen med din ansökan!

Om rollen

Som Supply Chain Manager kommer du ingå i ett ambitiöst och energifyllt team som tillsammans med andra angränsade avdelningar löser kundens förväntningar. Du är ansvarig för hela logistikflödet från våra leverantörer, montering och hela vägen till våra kunder. Du har en viktig roll för planering av produktionsflöden, råvara, färdigvarulager och distribution och du ansvarar för att säkerställa tillgänglighet av vårt produktsortiment på centrallager, lokalt lager och arbetar tvärfunktionellt inom organisationen med många kontaktytor. Du ansvarar för användandet av vårt ERP-system ERGO vilket ställer krav på analys, prognosarbete och förståelse för uppsatta regelverk och metodik i systemet. Rollen riktar sig främst mot den taktiska delen av råvaruplanering, men kan även täcka uppdrag inom alla delar av Supply Chain med fokus på den taktiska horisonten. För rätt person finns det goda utvecklingsmöjligheter i rollen och bolaget!

Organisationen kännetecknas av korta beslutsvägar, vilket gör det enkelt att omsätta idéer till handling. Som du förstår så erbjuder vi alltså en tjänst med varierande arbetsuppgifter och unika möjligheter att sätta upp en effektiv verksamhet och organisation präglad av engagemang och arbetsglädje.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Övergripande ansvarig för inköpsverksamheten inom företaget
 • Samverka med andra produktionsenheter i koncernen vid gemensamma inköpsfrågor
 • Ansvara för upprättande av specifikt leverantörsregister
 • Upprätta ramavtal och samordna lokala avtal i affärssystem
 • Handlägga implementering av nya inköpsmetoder samt svara för uppföljning
 • Stöd till projektledare och projektinköpare (projektingenjörer)
 • Utföra leverantörsrevisioner
 • Avvikelsehantering
 • Proaktivt kommunicera avvikelser med kund och säljavdelning
 • Optimera lagernivåer på de olika lagren
 • Leveransbevakning av inkommande ordrar från våra leverantörer
 • Ansvara för ramavtal med avropsordrar för de prognosstyrda produkter vi gemensamt bestämt
 • Ansvara för rapportering och analyser av Supply Plannings nyckeltal
 • Ständigt utvärdera och förbättra arbetssätt samt driva och genomföra förbättringar
 • Nätverka externt och internt med motsvarande roller på andra siter inom Microtec

Din profil

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom inköp och minst 5 års erfarenhet av en bred roll inom inköp. Du är trygg i förhandlingsprocessens olika steg med målsättningen att förhandla fram bättre förutsättningar och avtal, där båda parter är nöjda vid förhandlingsbordet. Vidare är du väl insatt i lagstiftningen som berör inköpsverksamheten, bland annat köplagen, internationella köplagen och avtalslagen. Du behärskar både svenska och engelska flytande i tal och skrift och har du övriga språkkunskaper i tyska eller italienska ser vi detta som mycket meriterande.

Du har en professionell approach och en hög affärsintegritet. Du är stresstålig, lösningsorienterad och har ett stort kundfokus. Du har en analytisk förmåga, kan skifta perspektiv och ändra fokus utifrån uppdragets karaktär. Vidare är du en kommunikatör och har en förmåga att kunna diskutera och argumentera. Utöver detta är du relationsbyggande och har en lyhördhet för behov, flexibilitet, samarbetsförmåga och en problemlösande attityd.

Om Microtec

Vårt ursprung går tillbaka till ett forskningsprojekt inom bildbehandlingsteknik vid Linköpings universitet i Sverige på 1970 -talet. Genom att leverera toppmoderna skannings- och optimeringssystem ökar vi lönsamheten och konkurrenskraften i den globala träindustrin och säkerställer en hållbar användning av världens träresurser.

Den ständigt växande Microtec-familjen sysselsätter nu nästan 300 personer på sina kontor i Bressanone och Venedig i Italien, Linköping i Sverige och Espoo i Finland.

Låter tjänsten som en spännande utmaning för just dig?

Om du vill veta mer, tveka inte att kontakta oss på EISS Rekrytering & Search. Vi svarar gärna på frågor och för en dialog om hur du skulle komma till din rätt hos Microtec. Kontakta rekryteringskonsult Mia Neander via mail, mia.neander@eissrekrytering.se eller via telefon 070-243 90 56. Vi genomför löpande urval och tillsättning sker enligt överenskommelse. Vi ber dig söka tjänsten via vår hemsida www.eissrekrytering.se. Vi kan tyvärr inte ta emot
ansökningshandlingar via mail, enligt vår integritetspolicy gällande GDPR. Sista ansökningsdag är den 5 juni 2022.