Final application date

31 January, 2021

Company

Sectra

Contact

Lisa Lindstrand

career@sectra.com

Job description

Letar du efter ett intressant och utmanande sommarjobb där du får chansen att göra skillnad?

Detta är din möjlighet att testa och utveckla dina färdigheter i en verklig miljö. Vi letar efter personer som är dedikerade till att bygga toppmoderna lösningar i en säker kommunikationsmiljö.

 

Förbättrad lasttestare

I sommar samlar vi en grupp engagerade och drivna studenter för att bilda ett utvecklingsteam med målet att bidra till ett bättre och säkrare samhälle. Årets sommarjobb kommer alltså att handla om lasttestning. Lasttestning är en viktig del av utveckling och test av våra serverkomponenter. För det syftet finns det idag en egenutvecklad mjukvara för lasttestning som behöver ersättas eller vidareutvecklas. Det finns tex behov av att enkelt kunna skala upp eller ner antalet virtuella maskiner som kör testerna samt att kunna distribuera arbetet över flera fysiska servrar.

 

I första delen av det här sommarjobbet kommer du få arbeta med olika tekniker för att flexibelt kunna starta instanser där t.ex. en lasttest kan köra. Intressanta tekniker kan t.ex. vara kubernetes/docker. Du kommer vara med och utforma testmiljöns ramverk för att göra det möjligt att enkelt kunna definiera ett flexibelt antal instanser som ska spinnas upp, och vad som ska köras i dessa.

 

Andra delen av sommarjobbet handlar om att flytta de tester som körs i dagens lasttestmiljö till den nya miljön som utvecklas i första delen. Testmiljön är baserad på Python och det nya ramverket ska utvecklas i Python. Tekniker som kommer att användas i arbetet är tex Docker containers, Kubernetes eller liknande system för styrning av containers. Det är bra om man har erfarenhet av Python och virtualiseringstekniker sedan tidigare.

 

Vad får jag ut av det?

Som sommarpraktikant på Sectra får du möjlighet att arbeta med avancerad teknik för att möta de höga krav på säkerhet, användbarhet och tillgänglighet som förväntas av våra kundlösningar. Du kommer att spela en nyckelroll för att skapa värde för våra produkter genom att se till att kundens förväntningar överträffas. Du kommer att utvecklas både professionellt och på personlig nivå under sommaren, och framför allt, du kommer att ha roligt på vägen!

 

Du kommer även:

 • Få erfarenhet av att arbeta med mjukvaruutveckling
 • Arbeta med högkvalificerade kamrater och Sectra-kollegor
 • Bidra till produkter som är fördelaktiga för samhället

 

Qualifications

Ett intresse för mjukvaruutveckling är en tillgång men på Sectra anställer vi människor för vem de är och för deras vilja och förmåga att lära sig, snarare än för deras tidigare erfarenhet.

 

För denna position har vi följande krav:

 • Pågående studier för en magister- eller kandidatexamen med utmärkta akademiska betyg
 • Svenskt medborgarskap och talar både engelska och svenska
 • Du är nyfiken på ny teknik och en stark problemlösare
 • Du älskar teamwork
 • Du värdesätter kvalitet och vet vad det innebär att leverera högkvalitativ kod
 • Villighet att förbättra och lära sig, såväl som att dela med sig av sina kunskaper med omgivningen

 

Dessutom anser vi att det är en tillgång om du också:

 • Ha intresse för IT-säkerhet
 • Ha erfarenhet av mjukvaruutveckling eller testning i agila miljöer
 • Har erfarenhet av Android-programmering, Java eller C / C ++
 • Har intressen förutom arbete, som sport, virkning, musik, dans, sång, ridning eller något annat som du känner brinner för
 • Prata fler språk än vad som krävs ovan
 • Ha erfarenhet av andra kulturer

 

Är du redo för utmaningen? Skicka in ditt CV, personligt brev och betyg från både universitet och gymnasium i din ansökan.

 

Kontakta rekryterande chef 

Om du har frågor om detta jobb, tveka inte att kontakta:
Lisa Lindstrand, Gruppchef, Produktutveckling Sectra Communications
E-mail: career@sectra.com

 

Läs mer om att jobba på Sectra

 

Apply before

31-Jan-2020

 

About us

Sectra Communications provides security solutions to ensure that organizations and individual users can meet their continuous need for secure communications. Users include European defense ministries, government authorities and other critical functions of society. Our solutions are approved at national levels and by the EU and NATO, and pave the way for communications that will lead to a more secure and stable world.