Final application date

16 September, 2023

Company

Ida Infront

Contact

Magnus Grimsell

magnus.grimsell@idainfront.se

0707-707956

Ida Infront erbjuder stora möjligheter att vara med och påverka, ett utmanande och utvecklande jobb, i ett väletablerat och stabilt företag.

Har du arbetat med informationssäkerhet och vill ta ett utökat ansvar inom området? Trivs du med att utveckla rutiner och processer och har ett positivt och proaktivt förhållningssätt till att lösa problem? Då kan informationssäkerhetsspecialist hos Ida Infront vara en spännande och utvecklande roll för dig!

Som informationssäkerhetsspecialist kommer du att axla en viktig roll inom företaget och vår framtida utveckling. Du kommer att arbeta med säljare och chefer kring IT-säkerhet kopplat till våra affärer och stötta hela organisationen inom området när det kommer till processer, legala krav, policys osv.

Du kommer bland annat att:

 • Utveckla, implementera, underhålla och förbättra vårt ledningssystem för informationssäkerhet inklusive styrdokument som policys, instruktioner, riktlinjer och rekommendationer
 • Tillse att vi lever upp till legala krav
 • Följa upp och analysera incidenter och sårbarheter
 • Stötta i försäljning och i våra pågående projekt med svar inom informationssäkerhet
 • Leda och samordna arbetet med informationssäkerhetsincidenter
 • Utbilda personal i olika informationssäkerhetsperspektiv
 • Inventera, klassificera och riskbedöma infrastruktur, system, applikationer och arbetssätt
 • Genomföra riskanalyser
 • Omvärldsbevaka förändringar och nya legala krav inom området
 • Ha dialog med kunder, partner och underleverantörer i säkerhetsrelaterade frågor
 • Genomföra säkerhetsprövningar

Du kommer att leda företagets säkerhetsforum som innebär att koordinera det operativa arbetet inom informationssäkerhet. Som säkerhetsspecialist har du ett tätt samarbete med CISO i strategiska beslut och i att sätta prioriterade förbättringsområden.

Din profil

Du är en driven och självgående person med stort tekniskt intresse, kunnig inom problemlösning och har en analytisk förmåga. Du är mycket noggrann och nyfiken och har förmåga att se helheten bland alla detaljer. Din förmåga att kommunicera säkerhetskoncept och risker till både tekniska och icke-tekniska intressenter är viktig. Detta inkluderar att kunna skriva rapporter och hålla presentationer. Du trivs med att arbeta tillsammans med andra team inom bolaget vilket är viktigt för att integrera säkerhetsaspekter på ett smidigt sätt. IT-säkerhetslandskapet förändras snabbt och viljan att ständigt lära dig och hålla dig uppdaterad om de senaste hoten och lösningarna är en självklarhet.

 

 • YH, högskole- eller civilingenjörsutbildning inom informationssäkerhet
 • Affärsmässighet
 • Kunskap om lagar, regler och förordningar inom säkerhetsområdet, t.ex. GDPR.
 • Du har svenskt medborgarskap, vilket krävs för den här rollen då vi arbetar med säkerhetsklassade projekt.

Meriterande om du har:

 • Erfarenhet av att arbeta inom IT-verksamhet
 • Erfarenhet av att implementera och följa olika säkerhetsramverk som ISO 27001, NIST Cybersecurity Framework eller liknande

Du kommer att jobba från vårt kontor i centrala Linköping. Vi har en distansarbetspolicy som möjliggör distansarbete från t.ex. ditt hemmakontor.

Du får en god introduktion av dina kollegor och via Ida University som är ett skräddarsytt introduktionsprogram för att komma in i arbetet och fortsätta utvecklas med oss.

Om Ida Infront

Vi arbetar med digitalisering av samhället så vill du vara en viktig kugge i verksamheten och arbeta med att stödja utvecklingen av stora samhällsviktiga system så kan det här vara en möjlighet för dig! Vår produktfamilj iipax möjliggör bland annat ett passfritt Europa, e-deklarationer och effektiva dna-analyser.

Det finns många fördelar med att arbeta hos oss. Här blir du en del av ett framgångsrikt IT-produktföretag med platt organisation och stabil kundbas. Vi är verkligen stolta över den samhällsnytta våra system bidrar till. Vi är också ett värderingsstyrt företag med stark laganda, en familjär atmosfär och vi satsar på att ge våra medarbetare goda möjligheter till kompetensutveckling. 

Ansökan

Ida Infront anser att mångfald berikar verksamheten och välkomnar sökande med olika bakgrund, kön, erfarenhet samt personliga egenskaper.

Urvalet sker löpande så vänta inte med din ansökan.

Vid frågor om jobbet eller oss, kontakta Magnus Grimsell, CTO, 0707-707956