Final application date

21 August, 2020

Contact

Mikael Ek

079-348 71 44

xis utvecklingskontor i Linköping startades i mitten av 2018. Vi är idag är vi ett 40-tal medarbetare som arbetar med mjukvaruutveckling och skapar övergripande lösningar och system för att hantera och analysera video – hjärnan i Axis intelligenta säkerhetslösningar. 

Vi står inför en spännande framtid och fortsätter växa och forma en organisation som går från tidig uppstartsfas till successivt mognande och breddande verksamhet. Vi vill behålla vår innovationskraft, moderna arbetssätt och snabbrörlighet samtidigt som vi skapar långsiktighet som ger hög leveransförmåga och kvalitet.

DIN ROLL

Detta är en unik möjlighet för dig som gillar ledarskap, mjukvaruutveckling och innovation! Som sitechef har du ett övergripande ansvar för Axis verksamhet och kontor i Linköping. Detta innebär ett helhetsansvar för mjukvaruutveckling, kvalitetssäkring, vidareutveckling och support av de produkter och tjänster som kontoret arbetar med. Målsättningen är att fortsätta bygga en effektiv och innovativ R&D verksamhet som levererar goda resultat till kunder och marknad.

Du ingår i ledningsgruppen för Software inom Axis R&D-verksamhet och är med och driver hela verksamhetens strategiska och operativa utveckling samt kommunicerar och implementerar övergripande mål och inriktning tillsammans med medarbetarna i Linköping. Du ansvarar för den lokala ledningsgruppen i Linköping som idag består av 3 teamchefer, systemarkitekt, HR och produktansvarig.

Vi vill ligga i framkant vad gäller nya arbetssätt och tekniker och eftersträvar en kultur där alla kan vara sig själva och vara kreativa och innovativa, varje dag. Genom att ständigt lära oss, undersöka nya metoder och arbetssätt får vi innovationskraft och de bästa lösningarna på marknaden.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som är en erfaren, driven och engagerad ledare för en utvecklings- och innovationsorganisation med mjukvara i centrum. Du är trygg i dig själv och ditt ledarskap, och har ett stort intresse för människor och deras professionella utveckling. Din förmåga att lyssna, skapa engagemang, och leda situationsanpassat är viktiga personliga egenskaper.

Erfarenhet av agila metoder och moderna devops-orienterade arbetssätt är avgörande för att lyckas i rollen. Vi tror att du har ett stort intresse för utveckling av mjukvarubaserade produkter och lösningar och har en vilja att leverera produkter och tjänster med hög kvalitet. Du har ett strukturerat arbetssätt och god förmåga att omsätta behov till tydliga mål och leveranser.

Du har en universitet- eller högskoleutbildning inom relevant område och flerårig erfarenhet av att vara ledare i en mjukvaruorganisation. Ledningsgruppsarbete och förmåga att leda andra ledare är en förutsättning, såväl som goda kunskaper om vad som krävs för att samverka korsfunktionellt i en större organisation

Som person är du öppen, nyfiken och har ett starkt teknikintresse. Du är lösningsorienterad, nytänkande och ansvarstagande och har lätt att se vilka uppgifter som bör prioriteras. Axis präglas av en öppen och hjälpsam kultur där innovationen främjas av snabbrörlighet och korta beslutsvägar. Vi tror och hoppas att det är en miljö där du kommer trivas och utvecklas.

VAD KAN AXIS ERBJUDA DIG?

Axis är ett världsledande företag med kontor och kunder över hela världen. Vi utvecklar och säljer nätverkskameror som används till övervakning och säkerhetslösningar. Vi är inne i en expansiv fas vilket innebär nya utmaningar och stora möjligheter att utvecklas på ett personligt och professionellt plan.

Vi ser fram emot din ansökan!