Final application date

12 January, 2024

Company

Ida Infront

Contact

Linda Franzén

linda.franzen@idainfront.se

0730-431144

Ida Infront söker nu en erfaren projektledare till ett av våra allra största projekt för utveckling av system inom området Laboratory Information Management System (LIMS). Vi erbjuder dig ett utmanande och utvecklande jobb, med stora möjligheter att vara med och påverka, i ett väletablerat och stabilt företag.

Vill du ha en central roll i verksamheten och projektleda utvecklingen av stora samhällsviktiga system så kan det här vara en möjlighet för dig! Vår produktfamilj iipax möjliggör bland annat ett passfritt Europa, e-deklarationer och effektiva dna-analyser.

Det finns många fördelar med att arbeta hos oss. Här blir du en del av ett framgångsrikt IT-produktföretag med platt organisation och stabil kundbas. Vi är verkligen stolta över den samhällsnytta våra system bidrar till. Vi är också ett värderingsstyrt företag med stark laganda, och vi satsar på vårt ledarskap samt på att ge våra medarbetare goda möjligheter till kompetensutveckling.  

Du får en god introduktion av dina kollegor och via Ida University som är ett skräddarsytt introduktionsprogram för att komma in i arbetet och fortsätta utvecklas med oss.

Du är placerad på vårt kontor i centrala Linköping. Det funkar även fint att jobba på distans från ditt hemmakontor eller någon annanstans där du trivs att jobba.

Rollbeskrivning

Som projektledare är du ansvarig för leveransen till våra kunder. Du ansvarar brett från kundbeställning, till planering, genomförande och avslut av uppdragen. Det kan röra sig om utvecklingsprojekt, tillvalsbeställningar eller andra tjänster till befintlig kund alternativt nyimplementationer hos nya och befintliga kunder. Du är central i kommunikationen med kund och internt.

Du arbetar utifrån vår interna metod för projektstyrning, där det finns utrymme för flexibilitet att lägga upp arbetet tillsammans med kundens önskemål. Du rapporterar till Value Stream Manager i Value Stream Portfolio Amazon inom affärsområdet Case Solutions och samverkar även med andra projektledare och team för kunskapsspridning, coachning och förbättringsarbete.

Du verkar för att stärka gemenskapen samt att effektivisera processer och arbetssätt. I rollen ingår även planering och prioritering tillsammans med ledningen.

 

Din bakgrund

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av att framgångsrikt leda utmanande IT-projekt. Du har högskole- eller universitetsutbildning med inriktning mot IT eller ekonomi. Det är meriterande om du har erfarenhet av genomförande av IT-projekt hos myndigheter. Vi ser en stor fördel om du har erfarenhet av att arbeta utifrån agila utvecklingsmetoder.

Personliga förmågor

Som person ser vi att du är ansvarstagande, självgående och strukturerad samt affärsmässig med en god förmåga att skapa väl fungerande kundrelationer. Dessutom önskar vi att du har goda ledaregenskaper, är serviceinriktad och duktig på att kommunicera både internt och gentemot kund. För att lyckas i rollen som projektledare krävs även att du är proaktiv och har en förmåga att förutse och avstyra problem innan de uppstår. Du är tryggheten när det blåser!

Du har svenskt medborgarskap, vilket krävs för att arbeta i våra säkerhetsklassade projekt.

Våra kunder litar på oss och vi litar på dig!

Ansökan

Ida Infront anser att mångfald berikar verksamheten och välkomnar sökande med olika bakgrund, kön, erfarenhet samt personliga egenskaper.

Urvalet sker löpande så vänta inte med din ansökan.

Vid frågor om jobbet eller oss, kontakta Linda Franzén, Value Management Office Manager, 0730-431144.