Final application date

29 February, 2024

Company

Combitech

Är du en engagerad penetrationstestare med några års erfarenhet och redo för nya utmaningar tillsammans med likasinnade? Combitech söker nu seniora penetrationstestare till vårt team med placering i Göteborg, Linköping och Stockholm, men andra orter är av intresse för rätt kandidat. Som penetrationstestare på Combitech kommer du ingå i en nordisk enhet bestående av specialister inom Säkerhetstester, Penetrationstester och Red Teaming.

DIN ROLL SOM PENETRATIONSTESTARE

Divisionen Cyber Security på Combitech arbetar med framtidens lösningar hos våra kunder inom näringslivet och myndighetsvärlden. Som penetrationstestare jobbar du mycket nära dina kollegor i en enhet på runt 30 individer placerade runt om i Norden. Vår enhet jobbar brett och våra kunder finns inom flera branscher men med extra fokus på försvar, försvarsindustri, myndigheter, industri samt bank & finans.

Typiska arbetsuppgifter innebär att du utför uppdrag åt våra kunder inom olika branscher och segment tillsammans med dina kollegor och ibland på egen hand. Även om du har ett uppdrag på egen hand finns kollegorna alltid nära till hands för att agera bollplank vid behov.

Då varje uppdrag avslutas med en rapport och oftast tillhörande presentation, medför det att vi hoppas att du har vana av att uttrycka dig i skrift såväl på svenska som på engelska, men även att du är van att prata med både tekniskt kunniga individer såväl som de som inte är tekniskt insatta.

Vi har separata IT-miljöer med avancerade verktyg och dedikerad hårdvara för att utföra olika aspekter av teknisk säkerhetstestning. IT-miljön innehåller bland annat avancerade cracking-maskiner, sårbarhetsscanners, virtualiseringsplattformar och testmiljöer. Miljön går att nå från våra olika orter och medför stor flexibilitet.

Vi har även ett centralt, distribuerat, labb där vi utför avancerade tester av uppkopplade produkter och prototyper för våra kunder. I labbet genomför vi penetrationstester på hårdvara för att undersöka inkopplingsmöjligheter samtidigt som vi exempelvis försöker manipulera system och kommunikation för att komma åt känslig data eller kunna påverka t ex Firmware. I labbet kopplar vi upp enheter som gör att vi kan sitta distribuerat och utföra delar av testerna från olika orter.

Vi har gemensamt veckovisa avstämningar där teamet delar med sig av erfarenheter, metoder och vad som är nytt inom området, samt får möjlighet att ställa frågor när vi stöter på problem.

Resor i tjänsten förekommer frekvent då många av våra uppdrag innebär att vi måste vara på plats hos våra kunder för säkerhetens skull, men även för att utföra tester som innebär fysisk närhet till testobjektet. Självklart sker resor med hänsyn till eventuellt rådande restriktioner.

VEM ÄR DU?

Vi söker en senior penetrationstestare med minst 3+ års erfarenhet. Du är bevandrad och trygg när det gäller tillvägagångssätt, metodik och tekniker inom penetrationstester och har stött på många typer av IT-miljöer och branscher i ditt arbetsliv. Vi tror även att du är van att hjälpa till att planera, definiera uppdrag och bidra till testplaner inför uppdrag/projekt. I grunden har du en teknisk utbildning, men dina erfarenheter och personliga egenskaper väger tyngre än en specifik examen.

Du är van att skriva uttömmande tekniska och förklarande rapporter och god vana från att presentera resultat från tester för tekniker och ledning.

Kunskaper från ramverk som OWASP, OSSTMM, PTES, TIBER, NIST och IEC 62443, och certifieringar som förtydligar kompetens som exempelvis OSCP, Red Team-certifieringar eller certifieringar från SANS eller ISC2 är något vi söker, då detta efterfrågas av våra kunder.

Du har lång erfarenhet av IT, IT-miljöer, och har jobbat med penetrationstester och har djup kompetens inom flera av följande områden:

 • Säkerhetstester och granskningar i form av Red Team, scenariobaserade tester och hotaktörsemulering.
 • Penetrationstester.
 • Nätverk och infrastruktur – Design, struktur, kommunikation och protokoll. FW, IDS/IPS, Lastbalanserare, Storage, m.m.
 • Trådlös kommunikation – WiFi, BT, NFC, Radio, m.m.
 • Säkerhet inom IoT.
 • Automotive (Test av CAN).
 • OT-säkerhet.
 • Webbsystem och Cloud.
 • Hårdvara (PC, PCB, lödning).
 • Operativsystem (Linux, Windows, Mainframe, Unix, etc).
 • Virtualisering och Containers.
 • Programmering och Reverse engineering.

Som person är du öppen, social och prestigelös. Du är strukturerad i ditt arbete och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Du har lätt att samarbeta med andra och kan bidra med en god stämning i enheten. Vi är ett härligt nordiskt team som alltid ställer upp för varandra och hjälper till där det behövs, vi tror att du delar vår glädje i att sprida kompetens till kollegor och hjälpa varandra framåt.

Då våra tjänster ofta innebär arbete som omfattas av försvarssekretess kan det krävas att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan på direkten. Urval sker löpande.

KOM & GÖR SKILLNAD

På Combitech ingår vårt kompetensutvecklingsprogram Combitech GROW som en naturlig del i din anställning! Vi ger dig möjlighet att växa i en företagskultur som uppmuntrar till både personlig och professionell utveckling, samtidigt som du arbetar i spännande och givande uppdrag.

Hos oss får du vara med och utveckla teknikområden för att möta kraven på framtidens digitala samhälle. Vi har flera projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också flygande hjärtstartare, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga!

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!