Final application date

9 February, 2020

Company

Cybercom

Contact

Katarina Marmolin, Head of Business Advisory

katarina.marmolin@cybercom.com

0761-72 66 71

Cybercom fortsätter att växa och söker fler kollegor. Vi söker dig som är en driven förändringsledare med viljan att utveckla morgondagens affärer och verksamheter.

Vill du vara med och bygga upp vår avdelning inom Business Advisory & Innovation i Östergötland, där vi idag hjälper våra kunder med exempelvis digital transformation, tjänsteutveckling och innovationsledning ur ett affärs- och hållbarhetsperspektiv? Då är detta rätt utmaning för dig!


Cybercom
 Business Advisory är den del inom Cybercom som erbjuder 
tjänster inom affärsrådgivning. Vi är idag en strategisk affärsenhet för Cybercom Group som är under uppbyggnad. Du välkomnas till en affärsdriven organisation där du får möjlighet att arbeta  med erfarna och engagerade kollegor. Vi lever våra värdeord; passion, innovation & trust, vi har en nära relation, god laganda och ett stort fokus på intern kunskapsspridning.

Om rollen 

I din roll som senior managementkonsult arbetar du med att utveckla morgondagens affärer och verksamheter. Fokus inom vår affärsenhet är strategisk rådgivning och realisering av värde kopplat till bland annat affärsmodellering, digital transformation, tjänstefiering, ny teknik (IoT, AI, Cloud etc), innovation och hållbarhet. Du kommer att arbeta med att stötta, facilitera och coacha våra kunder i sina förändringsresor från problemformulering till implementation. Det digitala är en självklar del i allt vi gör. 

Dina uppgifter kommer bland annat att innefatta:

 • Agera rådgivare, förändringsledare, facilitator och coach till seniora beslutsfattare
 • Identifiera behov
 • Ta fram nya affärsmodeller inklusive operativa modeller
 • Skapa handlingsplan och stötta kunden i implementeringsfasen
 • Sälja in våra tjänster hos existerande och nya kunder 
 • Stötta seniora beslutsfattare med kartläggningar, analyser & beslutsunderlag som exempelvis inkluderar att; Identifiera behov
  Analysera nuläge i verksamhet & omvärldutveckla gap och riskanalys
  Ta fram nya affärsmodeller inklusive operativa modeller
  Utveckla målbild/vision, affärsmål, affärs-/digitala strategier
  Skapa handlingsplan och stötta kunden i implementeringsfasen

Utförande av uppdrag kommer att variera från workshops tillsammans med kund, intervjuer, egen problemlösning etc. Vi ser oss själva som ”Makers” som får saker att hända – inte som en producent av rapporter som läggs i byrålådan. 

Vem är du idag?

Som person värdesätter vi att du är framåt, lyhörd och kommunikativ. Du är drivande och får saker att hända. Du är inte rädd att utmana och du vill bidra med din kunskap till både kunder och kollegor. Du är nyfiken, gillar att lära och har förmåga att identifiera och skapa nya affärsmöjligheter.

Vi söker dig som:

 • Har akademisk examen inom relevant område. 
 • Har mångårig erfarenhet som managementkonsult och/eller annan relevant erfarenhet som exempelvis projektledare och förändringsledare.
 • Har arbetat med försäljning och har ett etablerat kontaktnät med företag och verksamheter i Östergötland.  
 • Har lång erfarenhet av att leda och exekvera leveranser inom strategi och/eller transformation. Du vet därmed vilken metodik och verktyg du ska tillämpa i olika sammanhang. 
 • Kan kommunicera obehindrat på både svenska och engelska i tal och skrift.  

Det är meriterande om du även har kompetens inom spjutspetsområde som AI, IoT, RPA och cloud-transformationer (företag som exempelvis går från en on-premise affärsmodell till SaaS-modell). Det är även meriterande om du har någon djupgående branschspecifik kunskap.

Kontakt och ansökan

Skicka in CV och personligt brev direkt via vår hemsida. Det går även bra att ansöka med din LinkedIn-profil.  

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag; 2020-02-09.

Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Om Cybercom

Vi är Makers of Tomorrow. Vi tror inte på copy-paste-lösningar. Vi tror på att prata mindre och göra mer. På Cybercom har vi en sak gemensamt: Ett genuint intresse att göra det som inte har gjorts tidigare. Genom att kombinera spetsteknologi med stark affärsinsikt tillhandahåller vi innovativa och hållbara lösningar. Vi skapar en bättre morgondag – det kan du också.

Cybercom är ett IT solutions företag som hjälper våra kunder att fånga möjligheterna inom digitalisering genom att skapa innovativa, hållbara och säkra lösningar. Vi är ca 1 300 anställda i Sverige, Finland, Polen och Danmark.

Läs gärna om våra kunder och projekt.