Final application date

6 May, 2022

Company

IT Software

Contact

Olof Orrhagen

olof.orrhagen@itsoftware.se

Vi på IT Software söker en Senior Account Manager till vårt Linköpingsbaserade team Client Growth. Vi letar efter dig med erfarenhet av försäljning inom IT och som söker en utmanande tjänst i ett innovativt och framåt Gasellföretag.

OM IT SOFTWARE

IT Software består av flera bolag som tillsammans tillhandahåller mjukvarulösningar till organisationer för service management och service automation inom IT, fastighet, HR- och löneavdelningar samt kundtjänst på de svenska och finska marknaderna.

Våra kunder är ofta medelstora organisationer i varierande branscher som är i behov av att digitalisera, effektivisera och ta bort repetitiva arbetsuppgifter med hjälp av automation och självhjälp.

Vi har två kontor, ett i Stockholm och ett i Linköping. I Linköping sitter Client Growth, dvs vår business-avdelningen som jobbar med försäljning och marknadsföring. Du kommer att tillhöra Linköpingskontoret, se båda våra kontor som hemmaplan och ha hela Sverige som din arbetsplats.

OM ROLLEN

Du blir vår spjutspets för nya affärer och en nyckelspelare när det kommer till att säkerställa en lojalitetsdriven säljprocess.

Du kommer att ha nära samarbete med övriga kollegor på Client Growth, dela erfarenhet och stöttning mellan kollegor. Vi har olika kompetenser och ansvarsområden men en övertygelse på att vi blir starkare och bättre när vi jobbar tillsammans.

Som Senior Account Manager kommer du driva nykundsförsäljning genom att ta ägandeskap om hela köpprocessen från prospektering till avslut. Du kommer att rivstarta med en introperiod och i tidigt skede få sätta dina nyvunna kompetenser på prov i kundbokningar och säljmöten.

Vi ser att du nyttjar potentialen i ditt nätverk och söker nya oprövade kontakter. Du kommer i hög grad kunna sätta din prägel på ditt arbete.

ATT VARA EN DEL AV IT SOFTWARE

Som medarbetare i IT Software-koncernen blir du en del av en platt organisation med korta beslutsvägar som arbetar tillsammans för att lösa våra kunders behov. IT Software är den lilla koncernen med det stora hjärtat där vi uppmuntrar våra medarbetare att testa oprövade metoder. Här tillåts du att ta eget ansvar och vara initiativtagande.

UTBILDNING OCH ERFARENHET

Meriterande är om du:

  • 5-10 års erfarenhet av försäljning inom IT med ett befintligt kontaktnät inom branschen och dokumenterat framgångsrika resultat från IT-försäljning.
  • Har relevant eftergymnasial utbildning alt motsvarande kunskap inom IT, Management, projektledning alternativt ekonomi
  • Har bra koll på kundernas köpprocess och komplex införsäljning
  • Har erfarenhet av/ kunskap inommjukvaruförsäljning eller tjänsteförsäljning
  • Har erfarenhet och/eller kunskap av offentlig upphandling
  • Är väl insatt på LinkedIn och dess styrka att generera affärer

För att lyckas i rollen behöver du:

  • Körkort
  • Kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Viktigast är din önskan att jobba med försäljning inom IT, din initiativförmåga och ditt starka driv. Du ska gilla korta beslutsvägar, testar oprövade metoder och tar ansvar för dina uppgifter.

ÖVRIG INFORMATION

Start: Omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid Plats: Linköping
Lön: Fast lön enligt överenskommelse

Tjänsten avses tillsättas omgående så skicka in din ansökan redan idag.

Vi ser fram emot att höra från dig! Har du frågor kring tjänsten kan du kontakta Olof Orrhagen på olof.orrhagen@itsoftware.se