Final application date

8 October, 2023

Company

Scila AB

Contact

Peter Hallgren

peter.hallgren@scila.se

0768557405

Scila i Linköping växer!

Är du taggad på nya utmaningar? Älskar du programmering och vill ha vassa kollegor?

Scilas Linköpingskontor växer. Nya kunder har anslutit under de senaste månaderna, så vänta inte med din ansökan, vi behöver din hjälp nu!
Om du kommer direkt från högskolan, eller har jobbat ett antal år spelar mindre roll. Det viktiga är att du drivs av att lära dig nya saker och inte minst att du tycker om att jobba med andra duktiga människor och lyckas tillsammans.

Scila är ett snabbväxande fintech-bolag som levererar övervakningssystem till börser och investmentbanker över hela världen. Vi har en platt organisation med korta beslutsvägar, där vi alla bidrar i hela utvecklingskedjan.

Din roll på Scila

Teamet i Linköping är en tight grupp, så hur vi jobbar tillsammans är viktigt.
Vi ser oss som prestigelösa, har lätt för att hjälpa varandra och vi tänker ha roligt under tiden. Och vi tror att du känner igen dig i den beskrivningen. Kommer du med ett öppet sinne och är taggad att lära dig nya system och tekniker, så är chansen stor att du kommer att trivas hos oss.

Har du inte jobbat med finansiell IT tidigare? Det behöver inte vara en nackdel, med rätt driv och intresse av att lära dig så kommer du få den stöttning du behöver. Din roll som utvecklare på Scila är i första hand back-end-utvecklare, men den är bredare än så. Utöver back-end-utveckling jobbar vi med front-end, DevOps, kravställning, test och releasehantering. Hur just din roll kommer bli skräddarsyr vi tillsammans utifrån intresse och kompetens.
Flytande i svenska (används internt) och engelska (används externt) är ett krav.

Varför utvecklare söker sig till oss

Du får jobba i ett självstyrande team med kollegor som har blandade erfarenheter. Du får lära dig allt om aktier, derivat och andra finansiella instrument, samt lära känna företag inom branschen runt om i hela världen. Resor till kund förekommer, men är frivilliga.

Du kan även förkovra dig under mer strukturerade former inom intressegrupperna. Exempel på intressegrupper är AI/ML, Algoritmer och trading, UX och Test.

Det finns flexibilitet att delvis jobba hemifrån, men eftersom kontoret i Linköping är nytt så tror vi att du är verksam i, eller i närheten av, Linköping.

Scila har idag ca 50 anställda med mycket frihet och ansvarstagande, samt engagerade anställda.

Mer om rollen

  • Du har goda kunskaper i Java eller möjligen något annat objektorienterat språk.

  • Du är civilingenjör eller har annan högskoleutbildning, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.

  • Vana av att använda ramverk och verktyg såsom IntelliJ/Eclipse, git, Maven och Spring Framework är meriterande, men inget krav.

  • Intresse av, eller bakgrund inom, finans och trading är meriterande.

Mer om Scila

Scila är ett snabbväxande fintech-företag som levererar teknik i framkant. Vi bygger övervakningssystem för börser och andra finansiella aktörer. Våra produkter används för att hitta misstänkt olaglig verksamhet som marknadsmanipulation eller insiderhandel. 

Vi har 50+ kunder runt om i hela världen. Många är bland de största bolagen inom sina sektorer, medan andra kan vara små spännande bolag som exempelvis start-up cryptocurrency-börser. Huvudkontoret ligger i Stockholm och sedan 2022 har vi även ett kontor i Linköping.

Tycker du att det låter intressant, hör av dig så snart som möjligt. Vi ser fram emot just din ansökan!