Final application date

17 October, 2021

Company

Sectra

Contact

Lisa Everhill, Chief People and Brand Officer

lisa.everhill@sectra.com

Är du en energisk lagspelare som älskar att skriva och som vill få en kickstart på din resa hos Sectra i en roll med mycket eget ansvar? Vi söker en projektledare med kommunikationsintresse och en stark förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.

Sectra bidrar till ett säkrare och friskare samhälle genom att öka effektiviteten i sjukvården och stärka stabiliteten i samhällskritiska funktioner. Vi jobbar på marknader och med kunder där förtroende är en avgörande framgångsfaktor. Detta förtroende byggs i varje enskild interaktion med våra kunder och i vår genuina passion för att förstå våra kunder och skapa värde för dem. Förtroendet kan sammanfattas i vårt varumärke.

Det våra kunder uppskattar allra mest är vår personal. Människor som de uppfattar har en unik kombination av kunskap och attityd, av knowledge & passion.

På Sectras avdelning People & Brand jobbar vi med just dessa två områden: Att bygga ett starkt koncernövergripande varumärke och att göra det möjligt för vår personal att leva det varumärket. Det uppdraget innefattar olika aspekter av Sectras varumärke såsom det juridiska skyddet av vårt varumärke, vår visuella identitet och koncernövergripande kanalstrategier. Vi jobbar bland annat med PR, kommunikation till investerare, rekrytering, ledarskapsutveckling och internutbildning.

Vi är en central funktion i koncernen och i vårt uppdrag ingår att stötta och skapa förutsättningar för kommunikatörer i våra olika affärsområden att självständigt skapa kommunikation i linje med vårt varumärke. Att genom en stark förståelse inte bara för hur vi gör saker utan varför vi gör just så också kunna bidra till utvecklingen av våra strategier och genomförande i olika kanaler. Vi ska kort och gott vara ”Pro-active enablers”. Vi gillar att se andra lyckas. Vi gillar att utveckla vår egen kunskap och dela den. Vi är åtta riktiga lagspelare som får inspiration och växer i samarbete. Vi har mycket energi och höga kvalitetskrav. Vi känner att våra ansvarsområden och vår expertis är viktiga kuggar för att skapa värde för våra kunder. Nu vill vi stärka upp vårt team med en kommunikatör som både vill leda projekt och skriva.

 

I den här rollen kommer du bland annat:

 • Skriva och distribuera pressreleaser
 • Stötta i vår kommunikation till investerare med korrläsning, faktainsamling och skrivande
 • Driva förbättringsprojekt inom webbförvaltning
 • Stötta och utmana kommunikatörer i våra olika affärsområden vad gäller både konkreta uppdrag såsom kampanjer på LinkedIn, referensstories om våra kunder eller produkttexter men även i strategiska diskussioner
 • Skriva och utveckla jobbannonser
 • Vara ett bollplank och idéspruta in i avdelningens stora bredd av projekt såsom rekryteringsevent, webbprojekt och interna kommunikationsinsatser

Vi vill att du har ett starkt eget driv, är en ödmjuk lagspelare, och att du har förmåga att båda lyssna in på riktigt och att vara tydlig i din egen kommunikation. I ditt arbete ser vi att du är noggrann, strukturerad och att du har en stark förmåga att nå i mål hela vägen. Vi vill gärna att du är analytisk lagd och tycker det är kul att grotta i excel-ark, google analytics eller Power BI-rapporter för att förstå varför vi lyckats och vad vi kan göra bättre.

På Sectra anställer vi personer för vilka de är och deras vilja och förmåga att lära. Vi förväntar oss att du har en bred utbildning i ryggen, ett stort intresse för kommunikation och en nyfikenhet kring teknik. Ett stort mått av positiv energi och en skvätt humor när det passar är också uppskattat. Om du lär dig snabbt och är rätt person för jobbet kommer vi coacha dig för att möta förväntningarna för den här tjänsten.

 

För den här tjänsten har vi följande krav:

 • Relevant universitetsutbildning med utmärkta betyg. Kan till exempel vara civilekonom eller civilingenjör med inriktning på strategi och marknadsföring
 • Du gillar att skriva och är nyfiken på hur man kan driva engagemang i sociala medier
 • Mycket goda kunskaper i engelska såväl i tal som i skrift. I princip all kommunikation sker på engelska och du kommer att arbeta i en internationell miljö med många globala kontakter
 • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift

 

Utöver det ser vi det som en tillgång om du också har erfarenhet av något eller några av följande områden:

 • Har erfarenhet av att jobba med marknadsföring eller projektledning
 • Erfarenhet av att uppdatera webbinnehåll med hjälp av WordPress
 • Har skrivit på svenska eller engelska i arbete eller frivilligarbete
 • Ett starkt engagemang utanför studier eller arbete i föreningsliv, idrott, musik, teater eller annan hobby
 • Har studerat eller arbetat utanför Sverige
 • Kan fler språk än svenska och engelska

 

Varmt välkommen med din ansökan, innehållandes personligt brev, CV och betyg. Du kan hålla brevet kort om du vill – det vi vill förstå är varför du söker just den här tjänsten och på vilket sätt du känner att förväntningarna och möjligheterna i tjänsten mappar med dina styrkor och drivkrafter.

Tillträde sker omgående eller enligt överenskommelse. Vi läser ansökningar och kallar till intervju löpande.