Final application date

11 October, 2020

Company

SICK

Contact

Charlotte Axelsson, HR Chef

charlotte.axelsson@sick.se

073-920 99 50

Gillar du att arbeta i team? Brinner du för att förstå och lösa kunders problem? Känner du dig hemma när du får lösa problem på ett övergripande plan och ta en ledande roll i arbetet? Då kommer du passa utmärkt i rollen som mjukvaruutvecklare hos oss!

Efterfrågan på marknaden av system och applikationer inom Robot Guidance är stor och vi behöver därför förstärkning till vårt R&D team. Genom att kombinera vår teknik för smarta kameror och sensorer “sätter vi ögon på robotar“ och gör dem smarta. På så sätt möjliggör vi effektiva och säkra lösningar för våra kunder inom exempelvis automationsindustri och distributionslogistik.

Du kommer till ett välfungerande team bestående av erfarna och drivna kollegor som gärna delar med sig av sina kunskaper. Initialt består arbetsuppgifterna av utveckling i C++, Java och Python men med god stöttning av kollegorna i teamet är vårt mål att du gradvis ska kunna ta på dig ett teknikledaransvar där du leder dialogen med vår produktägare, stöttar våra applikationsingenjörer och samordnar teamets aktiviteter som en del i ditt arbete.

För att lyckas i arbetet behöver du relevant utbildningsbakgrund på universitetsnivå och några års erfarenhet av mjukvaruutveckling. Bred erfarenhet av allt från analys av kundbehov, till implementation, byggsystem och testautomation är meriterande, men framför allt bör du vara intresserad av hela kedjan. Vi jobbar i små korsfunktionella team och du kommer att bli inblandad i alla delar av utvecklingskedjan, från krav till testning och validering i vårt robotlab.

Erfarenhet eller intresse av automationslösningar med industrirobotar eller tillämpad bildbehandling och machine learning-lösningar är positivt, både erfarenhetsmässigt och som områden där du vill utvecklas och lära dig mer. Det viktigaste är dock att du tycker om att ta dig an och lösa problem i grupp och drivs av att verkligen förstå och sätta dig in i våra kunders problem.

På SICK IVP är vi ca 75 anställda och blev senast 2019 utsedda till en av Sveriges bästa arbetsplatser enligt undersökningen Great Place to Work. Vi arbetar agilt i självstyrande team och lägger stor vikt vid att hjälpa varandra och ta tillvara på möjligheterna som finns att lära oss nya saker. Vi är mycket stolta över vår prestigelösa kultur och vårt arbete med att vara en hälsosam och attraktiv arbetsplats. Vi arbetar aktivt för att minska vårt klimatavtryck och engagerar oss på olika sätt för att bidra till samhället och öka mångfalden på vår arbetsplats.