Final application date

7 January, 2023

Company

Konsultuppdrag hos Actia Nordic via A-hub

Varför Actia?

Hösten är här och snart också vintern med frost på vindrutorna. Vill du hjälpa människor att slippa skrapa rutorna och istället starta bilvärmaren med mobilen? Det är en av alla vardagsbekymmer som connectivitet inom fordonsindustri redan hjälper tiotusentals bilägare med idag. Ännu viktigare är såklart E-call funktionen att larma om vintervägen, för hög hastighet eller något annat gör att du hamnar i en situation där du behöver akut hjälp men själv inte kan larma till SOS. 

ACTIA Nordic AB (‘ACTIA’) är teknikledande inom connectivitet. Deras generiska plattform låter kunder inom fordons-, lastbils-, kapitalförvaltnings- och superbilsindustrin inse sina möjligheter både idag och i framtiden.

När den används inom fordonsindustrin kommer deras teknik att tillåta föraren att peka ut fordonets position, minska fordonshastigheten om den blir stulen, ladda ner och uppdatera ny mjukvara direkt, låsa/låsa upp bilen på distans och mycket mer. En av nyckelfunktionerna är E-Call. Om en olycka skulle inträffa kommer bilen automatiskt att larma räddningstjänsten och förse dem med användbar information. Genom att göra det kommer räddningstjänsten att kunna lokalisera bilen och förbereda sig för olyckan innan de har nått platsen. Actias teknik räddar liv.

ACTIA grundades 2009 och är ett dotterbolag till det franska företaget ACTIA Group. Totalt är vi 3900 anställda i 16 länder. I Sverige har vi 130 anställda, fördelade på våra två kontor i Linköping och Stockholm. På vårt techcenter i Linköping utvecklar vi våra produkter i tvärfunktionella team, baserat på agila principer.

Om rollen

Som mjukvaruutvecklare kommer du tillsammans med ditt team på 5-6 medarbetere att utveckla centrala telematikfunktioner på vår egenbyggda hårdvara. Du kommer att arbeta med hela utvecklingskedjan: från design till utveckling och test av våra funktioner. Du kommer för det mesta att använda C++, men erfarenhet från C-programmering kan komma väl till pass.

På ACTIA använder vi agil utveckling och kontinuerlig integration med stöd av verktyg som GIT och Jira.

För att lyckas i rollen tror vi att du är en driven problemlösare. Du är analytisk och sugen på att lära dig nya tekniker. Det viktigaste för oss är att du brinner för och har passion det du gör. Kanske har du några coola sidoprojekt?

Vidare tror vi att du har någon form av ingenjörsexamen. Du har förmodligen ett par års erfarenhet från Embedded Linux-utveckling. Men du kan också vara färsk från skolan.

Plats: Mjärdevi, Linköping.

Anställningsform: Konsultuppdrag med potentiell överrekrytering på sikt.

Typ av anställning: Tillsvidare, heltid.

Startdatum: Enligt överenskommelse.