Final application date

11 December, 2021

Company

MediaTek

Contact

Eric Tell

eric.tell@mediatek.com

MediaTek i Linköping utvecklar DSP-processorplattformar optimerade för signalbehandling i radiomodem. Vår teknik används i MediaTeks smartphone-chip som säljs i hundratals miljoner exemplar varje år.

Förrutom processorarkitektur och hårdvarudesign utvecklar vi mjukvara för simulering, modellering, profilering, konfiguration och testning av processorsystem och firmware. Detta inkluderar bland annat grafiska profileringsverktyg och processor-simulator som används av hundratals firmware-utvecklare.

Vi söker en passionerad och driven mjuvaruutvecklare som är villig att ta ägarskap för produkt och kvalitet och vara med och staka ut framtiden för våra mjukvaruverktyg.

Du kommer att arbeta tillsammans med duktiga och engagerade kollegor i ett mindre team med fokus på mjukvaruverktyg och DevOps. En viktig del av ert arbete kommer att vara interaktion med användare, både här på Linköpingskonteret och på andra MediaTek-kontor runt om i världen.

Kvalifikationer

  • Driven, självgående mjukvarutvecklare med bra koll på C++ och Python
  • Vilja att lära nytt och ta sig an utmaningar även utanför tidigare kompetensområden
  • Intresse för processorer och processorsystem
  • Flytande engelska i tal och skrift och förmåga att kommunicera effektivt med kollegor över hela världen

Annan relevant erfarenhet

  • DevOps, kontinuerlig integration, byggsystem,…
  • Qt/PyQt
  • Användning/utvärdering/design av inbyggnadsprocessorer/DSP-processorer
  • Digital hårdvara, FPGA/ASIC, Verilog

Om MediaTek

MediaTek är världens 4:e största ”fabless” halvledarbolag. Vi levererar chip till mer än 1.5 miljarder konsumentprodukter varje år, t.ex. mobiltelefoner, TV-apparater, smarta högtalare, Android tablets, DVD/Blu-ray-spelare o.s.v. Vi är marknadsledande inom systemchip för mobiltelefoner.

Vi är ett globalt företag med huvudkontor i Taiwan. MediaTek har 50 kontor i 12 länder och över 17000 anställda runt om i världen.

Vår vision är att utveckla teknik i framkant som förbättrar och berikar vardagen för människor runt om i världen.

Från Linköping levererar vi processor-IP för integration i MediaTeks systemchip. Arkitekturutvecklingen sker i samarbete med kompilatorteam baserat i USA och algoritm- och modemutvecklare i Taiwan.

Vi är idag 23 personer på Linköpingskontoret och tycker oss ha det bästa av två världar:  Ett litet agilt lokalt team med stort självbestämmande, men med det globala företagets resurser i ryggen.

För mer information och ansökan kontakta eric.tell@mediatek.com