Final application date

21 November, 2021

Company

Sectra

Vi erbjuder exjobb för skickliga och drivna studenter för vilka “det där lilla extra” är en del av vardagen. Om din profil och kompetens passar våra behov hittar vi tillsammans ett examensarbete som passar din bakgrund och dina mål. Tveka inte att skicka in dina idéer. Ett examensarbete med goda resultat kan ge ett utmärkt tillfälle till anställning på Sectra.

 Master thesis

 ”Utvärdering av algoritm(er) för homomorfisk kryptering

Sectra Communications utvecklar kommunikationslösningar för att skydda hemlig data inom myndigheter och försvar. Det finns många olika scenarion där man vill skydda sin data från utomstående, ett exempel på det är när man använder sig av molntjänster för att lagra eller hantera data. Homomorfisk kryptering är en teknik som kan användas för att skydda data samtidigt som en server kan genomföra beräkningar på det krypterade datat. Sectra är intresserade av att undersöka prestandan och användbarheten av homomorfisk kryptering kopplat till ett tele- eller videokonferensscenario där ljud-/videomixning sker på det krypterade datat.

Frågor som kan vara intressanta att undersöka som en del av examensarbetet:

  • Vilka algoritmer för homomofiskt kryptering existerar som är lämpliga för att implementera en tele-/videokonferenslösning?
  • Vad är prestandan för algoritmerna i ett konferenssamtalsscenario jämfört med att göra det helt i klartext?
  • Finns det specifika förutsättningar för att ett konferenssamtalsscenario ska fungera?”

Projektet kommer att genomföras på Sectra. På grund av sectras produktutveckling krävs ett svenskt medborgarskap.

Kvalifikationer

  • Inskriven i ett masterprogram i mjukvaruteknik eller liknande, med en stark akademisk meritlista.
  • Svenskt medborgarskap
  • Flytande engelska och svenska.

Vi söker dig som är engagerad i vad du gör, har utmärkta betyg. Vi ser gärna att du har ett stort intresse för teknik och gedigen erfarenhet från mjukvaruutveckling.

Se till att bifoga ditt CV, personligt brev och betyg från både universitet och gymnasium/gymnasium/gymnasium i din ansökan.

Kontakt

Om du har några frågor om det här jobbet, vänligen kontakta:
Lisa Lindstrand, Linjechef, Produktutveckling Sectra Communications
E-post: career@sectra.com

Ansök senast

21/11-2021