Final application date

21 November, 2021

Company

Sectra

Vi erbjuder exjobb för skickliga och drivna studenter för vilka “det där lilla extra” är en del av vardagen. Om din profil och kompetens passar våra behov hittar vi tillsammans ett examensarbete som passar din bakgrund och dina mål. Tveka inte att skicka in dina idéer. Ett examensarbete med goda resultat kan ge ett utmärkt tillfälle till anställning på Sectra.

Master thesis

 ”Förbättrad ljudcodec”

En av de viktigaste produkterna på Sectra Communications är en kryptolösning för säkert tal. Förrutom att vara extremt säker så är det också viktigt att ljudet blir så korrekt återgivet som möjligt. För att detta ska vara fallet används olika ljudcodecs, där en ljudcodec av intresse är Opus. Målet med exjobbet är att utvärdera ifall denna ljudcodec ger bättre ljud än nuvarande ljudcodecs i olika nätverksförhållanden, allt från satellitförbindelse till höghastigetsuppkoppling. Resultatet från detta exjobb kan komma att integreras i nuvarande produkter och användas av befintliga hemliga kunder.

Projektet kommer att genomföras på Sectra. På grund av sectras produktutveckling krävs ett svenskt medborgarskap.

Kvalifikationer

  • Inskriven i ett masterprogram i mjukvaruteknik eller liknande, med en stark akademisk meritlista.
  • Svenskt medborgarskap
  • Flytande engelska och svenska.

Vi söker dig som är engagerad i vad du gör, har utmärkta betyg. Vi ser gärna att du har ett stort intresse för teknik och gedigen erfarenhet från mjukvaruutveckling.

Se till att bifoga ditt CV, personligt brev och betyg från både universitet och gymnasium/gymnasium/gymnasium i din ansökan.

Kontakt

Om du har några frågor om det här jobbet, vänligen kontakta:
Lisa Lindstrand, Linjechef, Produktutveckling Sectra Communications
E-post: career@sectra.com

Ansök senast

21/11-2021