Final application date

25 August, 2023

Company

Linköping Science Park

Contact

Daniel Kullgard

daniel.kullgard@linkopingsciencepark.se

Vi söker dig som brinner för att bidra till säker digitalisering hos Sveriges små och medelstora företag. 

Arbetsuppgifter

Många små och medelstora företag inom i Östergötland saknar idag rätt och tillräcklig kompetens för att fullt ut kunna möta den snabba teknologiska utvecklingen när det gäller smart och säker digitalisering. Sverige är ett av världens bästa länder att ta tillvara på digitaliseringens möjligheter samtidigt så har vi halkat efter när det gäller förmågan att göra det på ett säkert sätt. Små och Medelstora företag har samma utmaningar som stora företag skillnaden är att de ofta saknar de kompetenser och resurser som krävs. Det riskerar att försämra deras möjligheter att växa. Med finansiering från flera EU projekt vill vi nu adressera frågan och genomföra en rad olika insatser inom området Säker Digitalisering.  Vi söker nu någon som ska leda ett flertal projekt inom området.

Ditt uppdrag blir att leda flera projekt från start till mål men även att vara med och ta ansvar för delar av leveranserna inom projekten. Flera av projekten är del av större projektkonsortier. Det första steget kommer vara att etablera relationer med övriga parter för att förtydliga vårt åtagande inom projekten som helhet. Därefter blir din uppgift att koordinera arbetet med andra aktörer inom projekten samt att planera och genomföra planerade aktiviteter. Inom rollen som projektledare kommer du även vara aktiv att rekrytera företag till projektet. Din roll kommer att vara relationsskapande, du kommer ha en nära dialog med företagen och deltagarna och ge dem stöd för att komma framåt. Du kommer arbeta i en grupp tillsammans med projektekonom, klusterledare, communitymanager och kommunikatörer. Det finns väl definierade projektplaner att följa med uttalade mål som löper fram till 2026.

Din profil

Du har några års erfarenhet projektledning, gärna med flera intressenter involverade. Du behöver inte vara expert men ska ha god förståelse för och intresse för frågor inom Säker Digitalisering. Du har förvärvat kunskapen genom tidigare anställningar, i utbildningen eller på motsvarande sätt. Du har troligen en akademisk utbildning alternativt erfarenhet från akademin på annat sätt. Har du erfarenhet från att jobba med små och medelstora företag kommer det vara till stor nytta.

Rollen är delvis utåtriktad vilket kommer ställa krav på din kommunikativa förmåga och din förmåga att knyta nya kontakter på ett förtroendefullt sätt. Du behöver ha förmåga att kunna växla perspektiv då rollen innebär att man arbetar mycket brett med såväl planering som genomförande, strategiskt som operativt – men hela tiden med målgruppens resultat och projektets leverabler i fokus.

För att lyckas i rollen tror vi att du ska vara nyfiken och utvecklingsorienterad. Många av våra projekt är relativt komplexa vilket gör att vi tror att du har en god förmåga och verktyg för att strukturera upp ditt arbete.

Linköping Science Park är en oberoende arena för utvecklings- och innovationsprocesser som omfattar näringsliv, akademi, samhälle och civilsamhälle. Linköping Science Park har uppdraget att stötta hela det kunskapsintensiva och innovativa näringslivet i Linköping samt synliggöra kommunens olika satsningar på ett samlat sätt. Linköping Science Park är ett dotterbolag till Linköpings kommun via Stadshus AB.

Vi har förmånen att vistas i olika kreativa miljöer och moderna lokaler. Vårt team är en blandning av kreatörer, inspiratörer och doers och tillsammans kompletterar vi varandra!

Vi är så klart nyfikna på dina talanger och ser fram emot att ha dig som kollega och tillgång till vårt team.

Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan om du tycker tjänsten låter intressant.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök genom att skicka ett kort personligt brev och CV till Daniel Kullgard.