Final application date

12 February, 2021

Company

LEAD

Vill du utvecklas till framtidens ledare, vara med och bygga framgångsrika startup-bolag och arbeta med idéer som kan förändra världen? Ta chansen och ansök till trainee-programmet där du arbetar i verkliga case, coachas av erfarna affärscoacher och samlar verktyg för att bli en vass bolagsbyggare.

LEAD Entrepreneurs in Residence är ett trainee-program med fokus på entreprenörskap. Programmet är utvecklat av LEAD och erbjuder dig en unik möjlighet att utvecklas som ledare och entreprenör. Genom programmet skapar du förutsättningarna för framtidens bolag med dig i huvudrollen.

Som Entrepreneurs in Residence blir du en del av ett affärsutvecklingsteam med ett tydligt uppdrag – att omvandla nya idéer eller teknik till startup-bolag med potential att lyckas på marknaden. Projekten du kommer vara med och arbeta i ger dig möjlighet att utvecklas till ledare och entreprenör, men också att utveckla lösningar som kan förbättra världen.

Du får coachning och stöd av erfarna affärscoacher under ett 6-månaders trainee-program och som en del av din entreprenörsutbildning arbetar du med att utveckla verkliga projekt inom specifika områden. Under traineeperioden ska du arbeta med att identifiera och utveckla en möjlig affärsmodell och driva de första stegen – att förstå marknadens behov, problem och kundens verkliga utmaningar.

Programmet är utvecklat av LEAD – en av Sveriges ledande företagsinkubator som genom åren har arbetat med över 150 startups och utvärderat över 700 idéer. LEAD strävar efter att stötta hållbara innovationer och arbetar ständigt för att göra den globala hållbarheten till en drivkraft för innovation och tillväxt.

Som Entrepreneur in Residence får du: 

  • Utveckla en bred kompetens med verktyg och metoder inom affärsutveckling, som du sedan arbetar med i projekt.
  • Utvärdera affärspotentialen under coachning av erfarna affärscoacher och stöd av moderna affärsutvecklingsmetoder.
  • Individuell coachning med en utpekad affärscoach hos en av Sveriges främsta företagsinkubatorer.
  • Möjlighet att leda verkliga projekt med potential att bli framgångsrika bolag.
  • Arbeta i ett företagande sammanhang tillsammans med andra entreprenörer och vara en del av ett startup Community.
  • Trainee-lön för ditt arbete och möjlighet att positionera dig som en nyckelmedlem/medgrundare i en tech-startup.

Målet för traineeprogrammet är att utveckla marknadens bästa bolagsbyggare och framtida ledare. Det görs genom att löpande utbilda och träna våra Entrepreneurs in Residence i affärsutveckling, projektledning och affärsmässighet.

Arbetsuppgifter

Inledningsvis tilldelas teamet ett flertal idéer och teknologier sprungna ur forskning och/eller bolag i regionen. Er uppgift blir att identifiera potentiella marknader, testa hypoteser, verifiera affärsidéer och utveckla möjliga affärsmodeller.

Detta gör teamet bland annat genom:

  • Marknadsundersökningar
  • Nätverkande
  • Samtal med intressenter
  • Utveckling av arbetsprocesser och mycket mer.

Din profil

Du är en lyhörd och nyfiken lagspelare med hög social kompetens som drivs av att ta dig an utmaningar. Du har ett starkt analytiskt tankesätt och är mån om att ditt arbete håller hög kvalitet. Du kan uttrycka dig obehindrat på engelska i tal och skrift.

 

För att passa i programmet tror vi att du har ett brinnande intresse för affärsutveckling och motiveras av att skapa nytta/värde såväl för kunden som för samhället i stort.

 

Mycket av din tid på trainee-programmet genomförs i grupp, vilket gör att vi önskar sätta samman en grupp personer med olika styrkor och kunskaper. Därför kan du ansöka till programmet även om du inte identifierar dig med samtliga egenskaper.