Final application date

30 June, 2022

Company

Linköping Science park

Contact

Daniel Kullgard

daniel.kullgard@linkopingsciencepark.se

‭+46 70-619 36 26

Vi i Linköping Science Park bidrar till att skapa förutsättningar för Linköpings och regionens innovativa företag att fortsätta vara världsledande inom sina områden. Det går väldigt bra för Linköpings kunskapsintensiva företag, och i takt med det växer Science Park verksamhet. Nu vill vi anställa dig som är sugen på att arbeta med förändringsledarskap med fokus på digitala teknologier.

Grejen med Linköping Science Park

Linköping Science Park är en oberoende arena för utvecklings- och innovationsprocesser som omfattar näringsliv, akademi, samhälle och civilsamhälle. Vi stöttar hela det kunskapsintensiva och innovativa näringslivet i Linköping.

Vi har nya spännande innovationsprojekt på gång och letar nu fler kollegor till vårt team! Projekten omfattar verksamheter och företag från hela Östergötland även om vi har vår bas i Linköping.

Grejen med detta jobb

Vi har förstås projektplaner, måndagsträffar, deadlines, zoommöten, medarbetarsamtal, konferenser, flextid, sitter i fantastiska lokaler hos DoSpace och allt annat som en modern arbetsplats har. Men det är två saker som gör jobbet speciellt:

  • Du kommer att se in i framtiden. Vi arbetar i den yttersta frontlinjen av ny teknik. Det betyder inte att du måste vara bäst på tech – ofta kommer du inte på långa vägar vara den smartaste i rummet. Vi rör oss bland forskare, experter och drivna entreprenörer. Det är väldigt häftigt!
  • Du kommer ha ovanligt engagerade kollegor. Vi brinner för det vi gör – och den påverkan våra företags utveckling har på samhället.

Vi erbjuder dig en bred roll där du får möjlighet att arbeta både operativt och strategiskt. I vissa projekt har du ett helhetsansvar och i andra ansvarar du för vissa områden. Det gemensamma för projekten du jobbar i är innovation! Det innebär ofta att vägen till målet inte är förutbestämd. Vi testar, utvärderar och anpassar vägen fram för att skapa värde i de projekt vi ansvarar för.

Du kommer till en arbetsplats som är dynamisk och stimulerande. Ingen dag är den andra lik.

Du kommer att ha stor frihet att planera hur du löser dina arbetsuppgifter – tillsammans skapar vi förutsättningarna du behöver för att lyckas. Rollen ställer stora krav på din förmåga. I utbyte kommer du få uppleva en stark yrkesmässig och personlig utveckling, ett tryggt socialt skyddsnät som kommer ge dig oanade möjligheter att våga testa nytt och utmana dig själv, och en unik inblick i innovationerna som formar framtidens samhälle.

Vad gör en verksamhetsutvecklare/förändringsledare?

Förändringsledning är ett strukturerat arbetssätt för att förflytta en organisation från ett nuläge till ett nytt läge. I arbetet tar man hänsyn till både människor och den nytta förändringen förväntas få. Det handlar om att organisera förändringsarbetet utifrån kunskapen om hur individer tar till sig förändring, men även att planera aktiviteter på organisationsnivå som stöttar individernas förflyttning.

I rollen som verksamhetsutvecklare/förändringsledare med fokus på digitala teknologier hos Linköpings Science Park så kommer du kunna arbeta i olika projekt som medför en teknisk transformation av olika organisationer. Det kan t.ex. röra sig om digital transformation, AI transformation, att utföra mognadsmätningar och nulägesanalyser och att coacha i use case analyser etc.

Science Park By Night. Ett av våra många event. En möjlighet för bolagen i Science Park att möta allmänheten och visa upp morgondagens innovationer. Foto: Crelle

Science Park By Night. Ett av våra många event. En möjlighet för bolagen i Science Park att möta allmänheten och visa upp morgondagens innovationer. Foto: Crelle

Du kommer t.ex. att hjälpa företag att utvärdera sin egen tekniska mognad och planera vilka steg de skall ta. De kommer också att kunna hjälpa dem att välja bland enkla paketerade tjänster för att stötta denna transformation (utbildningar, matchmaking, best practices, analysverktyg, etc).

En förändringsledare är duktig på att förstå behov/användarperspektiv, affärsplaner, strategier, tekniska möjligheter och begränsningar med tekniken för att kunna medla mellan olika stakeholders. Samtidigt är de kommunikativa och bekväma med att hålla workshops.

Flertalet av Linköping Science parks projekt riktar sig till små och medelstora företag (SMF), men vi arbetar även mot stora organisationer och både offentliga och privata aktörer. Vi söker därför en person som har intresse av att coacha flera typer av aktörers väg under en teknisk transformation. Det är en roll under utveckling, men som vi ser kommer spela en stor roll för att företagen skall kunna ta till sig nya arbetssätt och att utvecklas teknikmogna verksamheter. Som förändringsledare kommer du att utveckla och arbeta med tjänster i form av affärsutvecklingsstöd, utbildning, kompetensmatchning, osv., samt säkerställa att rätt organisationer och individer coachas. Beroende på projekt så kan tekniskt fokus och digital teknologi variera.

Arbetet kommer till största del ske i Östergötland med närområden – men rollen kan komma att innebära visst mått av nationella resor och uppdrag.

Global Impact Jam, en metod utvecklad av Science park som låter företag och organisationer ta sig an utmaningar i en föränderlig verklighet.

Global Impact Jam, en metod utvecklad av Science park som låter företag och organisationer ta sig an utmaningar i en föränderlig verklighet.

Profil

Vi söker en energisk och nyfiken person med god förståelse för digitala teknologier och hur de kan tillämpas. Särskilt intresse för AI, Visualisering och/eller IOT är en fördel. Vi förväntar oss att sökande uppvisar starka sociala, kommunikations- och ledarskapsfärdigheter samt ett åtagande att göra verklig skillnad genom att göra det möjligt för våra partners att använda och utvecklas med digitala teknologier.

Du ska vara intresserad av att förstå behov/användarperspektiv, affärsplaner, strategier, tekniska möjligheter och begränsningar med digitala teknologier. Samtidigt är du kommunikativ och bekväm med att leda möten och workshops.

Vi tror att du har:

  • En eftergymnasial utbildning med teknisk inriktning.
  • 1-5 års arbetslivserfarenhet är en fördel men inte ett krav.
  • God grundförståelse för digital transformation och digitala teknologier
  • Gärna praktisk erfarenhet av tillämpning av minst ett mer avancerat digitalt tillämpningsområde (t.ex. AI, IOT eller Visualisering)
  • God förmåga att förklara tekniska lösningar och utmaningar för en icke-teknisk publik
  • Stort intresse av att sätta dig in i och förstå flera olika typer av organisationers domänområde och utmaningar samt att kunna identifiera möjligheter med digitala teknologier
  • Stort intresse för affärs- och organisationsutveckling. Erfarenhet inom något av dessa områden ses som en fördel.

Omfattning: 100% / heltid, start så snart som möjligt. Tidsbegränsad anställning till och med 20221231 med ev. möjlighet till förlängning.

Placeringsort: Linköping

Ansökan

Du söker tjänsten genom att skicka CV och personligt brev till daniel.kullgard@linkopingsciencepark.se Intervjuer sker löpande, så vänta inte med din ansökan.