Final application date

22 December, 2022

Company

Sectra Medical

Är du nyexad ingenjör eller i början av din karriär, och intresserad av att jobba inom e-hälsa och medicinsk IT?

Kom och bli en del av vårt team av vassa ingenjörer som tillsammans vill göra skillnad inom e-hälsa och sjukvård. Vi letar efter drivna ingenjörer med teknisk passion som vill utvecklas och utmanas både professionellt och personligt. Tyngden ligger på viljan att lära sig och vad du vill göra framåt, och inte på dina tidigare erfarenheter. Viktigast för oss är att du är en öppen, passionerad person som är en team player med positiv och lättsam inställning. We hire for attitude and ability, train for skill!

Börja din karriär med breda möjligheter i rollen som projektingenjör på Sectras projektkontor mot våra kunder i Skandinavien. Sectra jobbar med att förbättra, utveckla och påverka sjukvården med IT-lösningar för bättre diagnostik, behandling och överlevnad hos patienter, framförallt inom cancervård. Ditt huvudfokus kommer vara att förstå och hjälpa våra sjukhuskunder – människor vars arbete innebär att rädda liv. Du kommer att jobba med våra avancerade och komplexa IT-system, samt med framtidens teknik för bl.a. radiologi, kardiologi, cancer och patologi.

På Sectra litar vi på varandra, därför tror vi bland annat på flexibla arbetstimmar. Här varvar vi även med sociala och lärorika tillställningar och events, såväl som sport- och hälsoaktiviteter. Du avgör dina möjligheter på Sectra, både inom olika roller såväl som placering nationellt och internationell. Vad sägs som USA, Kanada, Storbritannien, Australien eller Tyskland?

Som ny på Sectra, eller Rookie på Sectra-språk, kommer du ta del av introduktionskurser och utbildningar, ha en dedikerad mentor och tillsammans med andra Rookies anordna en Rookiefest. Detta för att lära känna verksamheten och andra nya på Sectra, och helt enkelt få bästa möjligheten att snabbt komma upp på banan och ha kul på vägen!

Rollbeskrivning

Som systemingenjör kommer du främst arbeta i projekt mot våra kunder i Sverige och övriga Skandinavien på vår leveransavdelning. I dessa projekt kommer du jobba i nära samarbete med ditt team bestående av andra systemingenjörer, projektledare och applikationsspecialister. Våra kunder i Sverige brukar bestå av en region, som oftast består av flertalet kliniker, sjukhus, lasarett etc.

Sectra är ett växande företag, så den ena dagen är inte den andra lik. Dina uppgifter varierar mycket och du har möjligheten att ta väldigt mycket ansvar. Hos oss får du ett utmärkt tillfälle att utvecklas i din roll och hitta speciella områden som du är intresserad av. Vanligtvis jobbar man på ett av våra kontor, men också ibland på plats hos våra kunder.

I rollen kommer du:

 • Vara med och planera och utföra kundprojekten i form av att bland annat kundanpassad installation, systemintegration, konfiguration och uppgradering av Sectras medicinska IT-produkter
 • Förutom Sectras egna produkter och lösningar får du också chansen att arbeta med och ständigt lära dig mer om IT-miljöer, komplexa databaser, virtuella servrar, molnlösningar och integrationer mellan olika vårdsystem
 • Arbeta tillsammans med våra kunder mot gemensamma mål, och därmed ha mycket kundkontakt
 • Klura mycket! Felsökning och problemlösning är en del av att driva projekten framåt

Kvalifikationer

På Sectra prioriterar vi alltid attityd och förmåga när vi rekryterar. Vi brukar säga ”Hire for attitude and ability. Train for skill.” Det betyder att vem du är och din potential är mycket viktigare än vilken kunskap du har idag eller vilka jobb du haft tidigare. Det finns ett par grundläggande egenskaper som är viktiga på Sectra oavsett vilken roll du söker. Vi letar efter en vilja och förmåga att lära sig nya saker och att ta sig an nya uppgifter och utmaningar snabbt. Vi vill att du har en stark analytisk ådra där vi särskilt värdesätter förmågan att förstå, bryta ner och därmed kunna börja lösa även komplexa problem. Vi vill att du kan kommunicera och interagera med kollegor, partners och kunder på ett tydligt, konstruktivt och effektivt sätt.

För den här positionen har vi dessutom följande krav:

 • Du examineras under första halvåret 2023 alternativt har redan en MSc eller BSc inom t.ex. Datateknik, Teknisk Fysik, Bioteknik, Medieteknik eller motsvarande
 • Goda kunskaper i engelska i tal och skrift
 • Flytande svenska
 • En vilja att lära av andra och dela med sig av egna kunskaper
 • Tar initiativ och drivs av att göra en skillnad

Dessutom ser vi det som meriterande om du:

 • Har goda studieresultat och/eller engagemang utanför studierna
 • Talar fler språk än vad som krävs enligt ovan
 • Har intressen utöver skolan/jobbet, så som sportaktiviteter, sportledare, musik, ridning, sjunga eller liknande
 • Har erfarenhet av andra kulturer
 • Kompetenser inom Windows Server-plattform, MS SQL Server, nätverk, Active Directory, kluster eller lagring

Vi läser ansökningar och kallar till intervju löpande så avvakta inte med att skicka in din ansökan.

Läs mer om vår rekryteringsprocess här.