Final application date

23 May, 2021

Company

IT Software

Contact

Olof Orrhagen

olof.orrhagen@itsoftware.se

På IT Software har vi flera år av tillväxt bakom oss. Nu vill vi växla upp och ta nästa steg i vår tillväxtresa genom att optimera vår kommunikation. Som ett led i detta söker vi en affärsdriven Junior SEO Specialist till vår avdelning New Client Growth. Som Junior SEO Specialist kommer du att ansvara för att driva tillväxt via vår hemsida och våra digitala kanaler.

Kort om it software

IT Software tillhandahåller mjukvarulösningar till organisationer för service management inom IT, fastighet, HR- och löneavdelningar samt kundtjänst på de svenska, finska och baltiska marknaderna.

Bolaget har två kontor där det ena är beläget i Stockholm och det andra kontoret i Linköping. I Linköping, där vår nya Junior SEO Specialist kommer att vara placerad, sitter vi som jobbar med försäljning och marknadsföring, dvs New Client Growth.

Om rollen Junior SEO Specialist

I rollen kommer du att ansvara för att optimera vår digitala närvaro och stärka företagets varumärke, identitet och image i syfte att driva tillväxt. Vår digitala närvaro är en stark del i vår köpupplevelse för trafikdrivning, kundanskaffning, konvertering och lojalitet och en viktig del i vår fortsatta satsning att bli den självklara samarbetspartnern inom service management. Teamet på New Client Growth består i dag av 8 personer och du kommer att rapportera till Head of New Client Growth.

I ditt arbete driver du våra affärer genom din erfarenhet, nyfikenhet och intresse för modern sälj & marknadsföring. Ditt mål är att driva varumärkeskännedom genom att följa marknaden, konkurrenter och trender. För att bli en framgångsrik i rollen som SEO Specialist / Junior SEO Specialist har du positiv energi, du är nyfiken och har förmågan att se till affären och vad som driver den. Du förväntas ta initiativ, vara ansvarsfull och se till att få saker gjort

Kvalifikationer  och erfarenheter

 • Förståelse och arbetslivserfarenhet inom SEO/SEM.
 • Erfarenhet av WordPress.
 • Vass content writer som, utifrån ett marknadsperspektiv, gör avancerad teknik kommersiellt gångbar.
 • Förståelse för vad inom content writing som skapar engagemang och action.
 • Internet-savvy och kan identifiera ämnen som kommer att generera intresse bland befintliga och potentiella kunder.
 • Erfarenhet från Google Analytics, Google Adwords, Search Console och tillhörande analysverktyg samt förmåga att analysera data, optimera nuläget och samtidigt hitta luckorna som vi inte täcker i dag.
 • Förstå kundbehov, identifiera trender, föreslå förbättringar och utarbeta rapporter för beslutsunderlag.
 • Hålla dig uppdaterad i branschen genom att delta i utbildningsmöjligheter och workshops, läsa publikationer och upprätthålla personliga och professionella nätverk.
 • Utbildning inom kommunikation, marknadsföring eller arbetslivserfarenheter som anses likvärdig.
 • Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Ej krav, men mycket meriterande om du har kunskap om / erfarenhet av

 • Adobe-paketet.
 • TOPdesk, Zervicepoint och/eller Ebbot.
 • Hubspot, alternativt förståelse för marketing automation.
 • Annonsering på sociala medier och Google.
 • Försäljning online.

Vad får du?

IT Software är ett mindre och familjärt bolag där vi uppmuntrar våra medarbetare att testa oprövade metoder. Vi har korta beslutsvägar och du tillåts ta eget ansvar och vara initiativtagande. Vi är ett gäng likasinnade som älskar att ständigt förbättra oss och vårt arbete, och devisen “man måste få göra fel för att göra rätt” har aldrig levt starkare.

Vi tycker om att ha roligt på jobbet. Just därför åker vi regelbundet på såväl längre resor som kortare äventyr. Vi hoppas därför att just du också är en person som uppskattar att bli riktigt god vän med dina kollegor! Och ja, schyssta arbetsvillkor och generösa friskvårdsbidrag finns förstås också.

Om våra kunder

Våra kunder är ofta medelstora organisationer i varierande branscher som är i behov av att digitalisera, effektivisera och ta bort repetitiva arbetsuppgifter med hjälp av ärendehantering, automation och självhjälp. Vi säljer mjukvara och kringliggande tjänster inom vårt expertområde service management. Leveransorganisationen ser till att kunden får de lösningar ni kommit överens om och förvaltar sedan kunden vidare.

 Övrigt

Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma tillsättas innan sista ansökningsdatum. Se därför till att skicka in din ansökan så snart du kan.