Final application date

31 March, 2021

Company

Gaia

Contact

Åsa Lindberg, konsultchef

asa.lindberg@gaia.se

010 331 99 45

Tillsammans. Det är så vi jobbar på Gaia. Vi plockar hem våra kunduppdrag och arbetar med dem inhouse. Som IoT Edge developer hos oss har du och dina kollegor ansvar för hela kundprojekt. Du har en tät och viktig dialog med kunder och översätter krav och önskemål till moderna systemlösningar. Allt arbete sker i agila inhouse-team med stort erfarenhetsutbyte.

 

Vi söker

Som IoT Edge developer utvecklar du den mjukvara som ligger närmast den fysiska miljön där vår tjänster används. Du tycker troligen att det är kul med prylar och du får gärna ha erfarenhet sedan tidigare från att jobba med IoT-enheter, kanske har du deltagit inom Maker community’n. Kunskap kring utveckling av containeriserad mjukvara skriven i C#, C++, C, Python för Linux-miljö är bra, gärna med Docker och Kubernetes. Även kunskap om att bygga och hantera Linux distributioner för IoT-enheter är viktig. Erfarenhet av att programmera mot, och använda data från annan hårdvara och sensorer är bra om man har, inklusive erfarenhet av hårdvarunära protokoll som RS485, CAN och Modbus. Ett vanligt kommunikationsprotokoll mellan IoT-enheter och molnet är MQTT, som man gärna får ha koll på. För att kommunicera med och hantera IoT-devicer använder vi Azure IoT och Azure IoT Edge som man kan läsa om här:

https://azure.microsoft.com/sv-se/overview/iot/

https://azure.microsoft.com/sv-se/services/iot-edge/

Om du inte har erfarenhet av Azure sedan tidigare så kan du enkelt skaffa ett prova-på konto här https://azure.microsoft.com/sv-se/free/

 

Vad gör Gaia?

På Gaia är vi ett gäng kollegor som tillsammans skapar riktigt schyssta digitala lösningar som verkligen förändrar. Vi jobbar med uppdrag i inhouse-team där du och dina kollegor har ansvar för hela kundprojekt. Särskilt fokus ligger på lösningar för uppkopplade enheter – IoT – och för insikter, beslutsstöd och intelligens med Data & AI. Hos oss är det viktigt med innovation, engagemang och en vilja att se användaren. Men det är minst lika viktigt att få plats med livet, sina drömmar och att utvecklas professionellt. Vi är extra stolta över den prestigelösa stämningen som gör att alla, såväl nyutexaminerad som veteran, kan bidra med både ny kunskap och erfarenhet, vilket är en väldigt stark kombination.

På Gaia jobbar ca 40 Gaianer. Våra kontor finns i både Linköping och Norrköping.

Här hittar du Gaias integritetspolicy

Ansök idag

Enklast är om du skickar din LinkedIn-profil för en första avstämning, eller så ansöker du med ett personligt brev och meritförteckning om du vill berätta lite mer om dig själv.