Final application date

28 February, 2021

Company

Semcon

Contact

Henrik, Team Manager för Design, Simulation & Production Development

0736 827 632

Vill du skapa produkter som gör skillnad i människors vardag? Då har vi något gemensamt! Nu letar vi efter en lagspelare som vill arbeta som konstruktör och produktutvecklare i Linköping med omnejd.

På Semcon blir du en del av vårt team Design, Simulation and Production Development i Linköping. Vi har fokus på olika delar inom produktutveckling för alla våra branscher. Som konsulter hjälper vi till där det behövs och därför kan du arbeta både via inhouse-projekt eller på plats ute hos våra kunder. Våra kunder varierar från multinationella företag till mindre nystartade innovationsbolag. Detta innebär att vi behöver ta ansvar för komplett produktutveckling i nära samarbete med övriga discipliner (embedded, beräkning, design etc.) där du som konstruktör tar fullt ansvar för mekaniken, från koncept till detaljkonstruktion.

I vårt team är teknik det bästa vi vet och vi är övertygade om att teknik frodas av mångfald. Hos oss är inte alla födda i Sverige, varför det kan vara bra att slipa på skolengelskan inför avdelningsmötena. Några av oss är uppväxta på bondgård och en och annan kollega älskar motorcyklar. Vilka tekniska intressen har du? Berätta gärna! Det är meriterande. Vi erbjuder dig utvecklande och stimulerande arbetsuppgifter tillsammans med härliga kollegor. Du kommer att få möjlighet att jobba med många olika typer av produkter och ditt jobb hos oss kommer vara flexibelt, utmanande och riktigt roligt!

På Semcon drivs vi av en genuin nyfikenhet på människor och deras beteenden och allt vi gör handlar om människorna som använder våra produkter. Som produktutvecklare/konstruktör hos oss kommer du att arbeta med slutanvändarens behov och beteenden i fokus när du utvecklar. Och en viktig detalj i detta är att vi konsulter behöver vara lyhörda för nya behov hos våra kunder. Detta är väsentligt för Semcons tillväxt men också för att vi har en viktig roll att fylla – vi får vara med och påverka hur vår värld kommer att se ut. Här är vi alla med och bidrar. Alltid med fokus på slutanvändaren. Att vara professionell i sitt agerande är en del av rollen som konsult men det är viktigt att komma ihåg att vi är också människor. Därför har vi fokuserat på en avslappnad, välkomnande och öppen stämning på avdelningen med syftet att främja samarbeten.

Tillsammans med ett sammansvetsat team och en lyhörd chef får du möjligheten att utveckla samtidens och framtidens produkter med våra kundbolag lokalt, regionalt och globalt inom Semcon i Östergötland.

Vi är nyfikna på dig som har arbetat 5-7 år och är specialiserad inom området mekanik. Vi ser gärna att du har en relevant akademisk examen inom maskinteknik, mekatronik, konstruktion eller dylikt.

Det viktigaste är att du har med dig: 

  • Goda 3D-modelleringskunskaper i CAD-verktygen Siemens NX, Solidworks, Creo eller Catia
  • Breda kunskaper i både plastkonstruktion, tillverkningsteknik, maskinelement och plåtkonstruktion

Och det är toppen om du har:

  • Arbeta i projektform
  • Erfarenhet av att jobba nära produktion
  • Förstår vikten av att tänka på slutanvändaren i ditt dagliga arbete
  • God kunskap i Engelska och företrädesvis Svenska

Vi värdesätter att du är du, oavsett vem du är. Vi vill att du ska utvecklas tillsammans med oss. På Semcon är alla viktiga, och vi vill att våra medarbetare ska ha ett hållbart liv.

Brinner du för teknik som vi? Ansök idag!