Final application date

4 April, 2021

Company

IT Software

Contact

Christian Engarås

08-33 57 11

Är du intresserad av att forma och leda framtidens kombinerade marknads- och säljavdelning? På IT Software jobbar du i ett expanderande IT-företag som präglas av gemenskap, engagemang, prestigelöshet med arbetsglädje och samarbete i fokus.

 

Företaget har valt att slå ihop marknad och sälj till en avdelning – New Client Growth. Genom att marknad/sälj arbetar som en enhet tillsammans mot gemensamma mål optimerar vi köpupplevelsen i kundresan. Idag består teamet av sju personer med olika funktioner inom marknad & sälj.

 

Om rollen

I rollen som Head of New Client Growth hos IT Software kommer du att ansvara för det strategiska och operativa ansvaret inom New Client Growth och att ditt team når sina mål och sin fulla potential att leverera en köpupplevelse i världsklass. Du ansvarar för bolagets varumärke genom din erfarenhet, nyfikenhet och intresse för modern sälj & marknadsföring. Du driver strategier för att öka branschmedvetenheten genom att följa marknadens, konkurrenterna och trender. Som person är du öppen och kommunikativ, där din sociala kompetens skapar långsiktiga relationer. Du trivs i en miljö med en långsiktig helhetssyn. Du är professionell, driven och målinriktad. Troligen är du också en jonglör… Du har både förmågan att hålla många bollar i luften och prioriterar rätt saker.

För att bli en framgångsrik i rollen som Head of New Client Growth bör du ha positiv energi, ledarskap och en förmåga att sätta ditt team i fokus mer än dig själv. Vidare krävs kunskap och förståelse för att marknadsföring och försäljning ständigt förändras.
I rollen blir du en nyckelposition i företagets fortsatta utveckling med fokus på den svenska marknaden men även möjlighet till expansion inom Norden. Du blir en viktig del i ledningsteamet med delat ansvar för företagets utveckling.

 

Exempel på ansvarsområden:

 • Driva och utveckla sälj & marknadsfrågor på strategisk, taktisk och operativ nivå.
 • Stärka företagets befintliga varumärke, identitet, image och ta nya produkter/tjänster till marknaden.
 • Analysera budgetar, utarbeta årliga budgetplaner, planera utgifter och se till att teamet uppfyller sin utveckling och mål.
 • Undersöka och utveckla affärsmöjligheter och planer, förstå kundbehov, identifiera trender och föreslå förbättringar för att alltid ha en relevant produkt- och tjänsteportfölj.
 • Samla, undersöka och sammanfatta data och trender för att utarbeta rapporter för beslutsunderlag till dig själv och ledning.
 • Implementering av nya marknads- och försäljningsplaner och se till att planen uppfylls.
 • Personalansvar med rekrytering, utbildning, coachning och ledning av funktioner inom marknad- och försäljning för att uppfylla företagets tillväxt och utveckling.
 • Göra sambesök tillsammans med andra kollegor för att förstå marknadens och kunders föränderliga behov.
 • Håll dig uppdaterad i branschen genom att delta i utbildningsmöjligheter, konferenser och workshops, läsa publikationer och upprätthålla personliga och professionella nätverk.

Tjänsten som ”Head of New Client Growth” ger dig stor flexibilitet och frihet under ansvar och du måste gilla att stå i centrum. Till en början kommer du få en gedigen introduktion för att lära dig att förstå vår bransch och de mjukvaror och tjänster som IT Software erbjuder samt arbetar med. Men också en överlämning av personalansvar.

Om våra kunder

Våra kunder är ofta medelstora organisationer i varierande branscher som är i behov av att digitalisera, effektivisera och ta bort repetitiva arbetsuppgifter med hjälp av ärendehantering, automation och självhjälp. Vi säljer mjukvara och kringliggande tjänster inom vårt expertområde service management. Leveransorganisationen ser till att kunden får de lösningar ni kommit överens om och förvaltar sedan kunden vidare.

Erfarenhet

Starkt meriterande om du har erfarenhet av:

 • 3 års ledande roll inom marknadsföring
 • 3 års ledande roll inom försäljning B2B

 

Utbildning

 • B2B försäljning
 • Gärna kandidatexamen inom marknadsföring
 • Gärna kandidatexamen inom företagsekonomi/ekonomi

 

Det är även meriterande om du har erfarenhet från:

 • Komplex IT-försäljning
 • Har erfarenhet av de 3 första livscykelfaserna Awareness, Acquisition och Conversion i kundresan.

 

Tjänsten kräver följande:

 • Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift, både på svenska och engelska
 • B-körkort

Övrig information

Start: Omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid
Plats: Linköping
Lön: Fast lön enligt överenskommelse + bonus