Final application date

24 November, 2022

Company

Saab

Contact

Karolina Bergström

073-418 8446

Avdelningen Design Engineering inom Gripen Design vässar kompetensen inom Systems Engineering för hela Gripen-systemet och söker nu en chef för området Configuration Management. Ta chansen att bidra med dina unika tankar och erfarenheter i ett dynamiskt gäng som sätter nästa generations kultur och arbetssätt för att utveckla extremt komplexa produkter.

Din roll

Gripen E/F är Sveriges största exportkontrakt och ett av Sveriges största utvecklingsprojekt, som varje dag tänjer gränsen för vad som är tekniskt möjligt. Det är också ett av Sveriges viktigaste projekt då Gripen utgör en ytterst viktig del i försvaret av våra gränser och vår demokrati.

Med en så pass komplex produkt som ett helt nytt flygplan med många ingående delar är det essentiellt att planera och styra konfigurationerna så att vi i varje steg vet exakt vad som ingår i respektive konfiguration och vad vi skickar upp i luften för flygutprovning och till kund.

En avgörande faktor för att vi ska lyckas är att vi ligger på framkant och strävar efter att ständigt tänka nytt och innovativt både avseende teknik, arbetssätt och kultur. Vi är kända för våra korta beslutsvägar, tvärfunktionella samarbeten och holistiska systemdesign och nu vill vi växla upp ännu ett snäpp och vidareutveckla metodiken för konfigurationshantering samt ytterligare lyfta och synliggöra disciplinen inom projekt och övrig verksamhet. Ett allt mer agilt arbetssätt med kontinuerlig integration och test ställer höga krav på flexibla och snabba CM-processer som för den skull inte tummar på kvaliteten.

Vi söker dig med ambition, engagemang och vilja att leda och utveckla ett team på ca 10 konfigurationsledare med totalansvar för Gripen C/D, E/F samt stöd- och träningssystem. Som chef över konfigurationsledningen på toppnivån ingår du i ledningsgruppen för avdelningen Design Engineering och får möjlighet att skapa ett brett kontaktnät inom Saab Aeronautics. I ledningsgruppen jobbar vi gemensamt med kultur- och verksamhetsledningsfrågor och du välkomnas att bidra med att definiera nästa generations systemutvecklingsmetodik, där konfigurationshantering är en viktig del, tillsammans med oss. Vi tror att ett öppet klimat där allas åsikter och idéer är välkomna, är en förutsättning för vår framtida utveckling, och ser fram emot att få ta del av dina unika tankar och erfarenheter.

Din profil

För att lyckas krävs det att du har ett genuint intresse för andra människor och deras drivkrafter samt en nyfikenhet och förståelse för Systems Engineering i stora komplexa program i allmänhet och konfigurationshantering i synnerhet.

Du uppfattas som naturligt utåtriktad med ett stort engagemang och har lätt för att skapa goda relationer med personer i din omgivning. Du är trygg i ditt ledarskap, lyhörd och har ett intresse av att lyssna till din grupp. Vi tror att du brinner för ledarskapsfrågor och förändringsledning och vill vara med och vidareutveckla både gruppen och disciplinen i en större kontext. Det är viktigt för oss att du har ett accepterande förhållningssätt till andra människor oavsett vem du möter. Respekt och värdighet bör vara ledord för dig i alla sammanhang.

I denna tjänst ser vi att du har en bakgrund av ledarskap och personalansvar är meriterande. Du har en ingenjörsexamen eller likvärdig arbetslivserfarenhet. Annan högskoleexamen kan också vara relevant. I övrigt ser vi att du är flytande i svenska och engelska, i tal och skrift.

Välkommen med din ansökan till en tjänst där det finns möjlighet att både utveckla och utvecklas.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Aeronautics

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Avdelningen Design Engineering inom Gripen Design ansvarar för bland annat systemering av komplett flygplan inklusive kravhantering, systemsäkerhet, lågsignatur och konfigurationsledning av Gripen C/D och E/F.  Hos oss blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Inom avdelningen lägger vi stort värde i att skapa en inkluderande kultur där varje medarbetares bidrag gör skillnad och där det är helheten som definierar om vi lyckas eller inte.

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Vänligen observera även att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är stolt karriärföretag 2022 – läs mera här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

För frågor om tjänsten kontakta Karolina Bergström  073-418 8446.