Final application date

14 February, 2022

Company

VTI

VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut, är en uppdragsmyndighet som bedriver tillämpad forskning och kvalificerade utredningar inom transportområdet. Vi är cirka 220 medarbetare och har en årlig omsättning på omkring 280 miljoner kronor. Huvudkontoret finns i Linköping medan övriga kontor finns i Stockholm, Göteborg och Lund.

Till enheten Trafikanalys och logistik (TAL) söker vi nu ytterligare en medarbetare. Enheten arbetar med tillämpad och samhällsmotiverad forskning samt kvalificerade utredningar inom logistik-, transport- och trafiksystem med fokus på att ta fram kunskap och modeller som möjliggör mer tillförlitliga beslutsunderlag. Detta för att möta mål inom t.ex. effektivitet, tillgänglighet, framkomlighet, miljö och säkerhet. Enheten har ca 30 medarbetare placerade i Linköping, Lund, Stockholm och Göteborg.

Om tjänsten

Enhetens verksamhet är inriktad på analyser och beslutsstöd för logistik & hållbara trafik- och transportsystem. Frågeställningarna berör till exempel hur samhällstrender, policy och ny teknik påverkar människors resande, företagens förutsättningar och transportsystemets utformning. Arbetet kräver omfattande användning av datavetenskapliga verktyg.

Du kommer att jobba med programmeringsarbeten inom moderna trafiksimuleringssystem med speciellt fokus på implementering av energimodeller, i synnerhet MATSim (www.matsim.org) och med dataanalyser där du använder skriptspråk, databaser och visualiseringsverktyg. Vid intresse och demonstrerad skicklighet för vetenskapliga frågeställningar finns det möjlighet till doktorandstudier.

Vi arbetar i en projektbaserad miljö. Som forskningsingenjör involveras du i olika projekt samt deltar aktivt i arbetet med att söka nya uppdrag. Uppdragen är av varierande karaktär och du kommer i kontakt med en stor mängd verktyg och program.

På VTI bedriver vi allt ifrån långsiktiga forskningsprojekt i samarbete med universitet och andra forskningsinstitut, till kortare uppdrag mot till exempel statlig verksamhet eller näringslivet. En del av vår forskning bedrivs inom ramen för internationella projekt eller EU-projekt.

Tjänsten är placerad på något av VTI:s kontor i Linköping, Göteborg eller Stockholm.

Din profil

Du har en examen i datavetenskap eller motsvarande. Du är strukturerad och analytiskt lagd, har erfarenhet av objektektorienterad programmering i stora system, behärskar programmeringsspråket Java och är öppen för nya utmaningar. Du har erfarenhet av att arbeta med databaser, GIS, skriptsspråk (t.ex. Python, R, Matlab) och datavisualiseringsvertyg. Erfarenhet från arbete inom energiområdet, i synnerhet elnätssimulering, och kunskaper om transport/trafiksystemen är meriterande.

Arbetsuppgifterna innebär många och täta kontakter med uppdragsgivare och samarbetspartners. Därför ställs krav på att du både kan ta egna initiativ, arbeta självständigt och har god samarbetsförmåga. Vidare har du lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska samt engelska.

Vi erbjuder rätt person en etablerad och dynamisk forskningsmiljö, där vi bedriver forskning med stor relevans för transportsystemets utveckling.

Mer information

Information om hur vi hanterar dina personuppgifter kan du läsa om på Personuppgifter – vti.se

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- eller rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

Ref. nr: 2022/0022-3.1

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med personligt brev, CV och andra handlingar du vill åberopa. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.