Final application date

22 March, 2020

Vi söker en projektledare till gruppen för industriella kameror med inbyggd bildanalys. Gruppen ansvarar för utveckling av flera av SICKs kameror, främst på mjukvarusidan där vi arbetar enligt agila metoder. Det är en spännande teknikmix mellan inbyggda system på Linux, algoritmer för bildanalys, datavisualisering och webteknologi. Som ytterst ansvariga för kameraprodukterna deltar vi även i kravställning på optik, mekanik och elektronik för ny hårdvara, samt stödjer våra produktionsavdelningar i kvalitetstester och certifieringar.

 

Som projektledare lotsar och koordinerar du arbetet med utvecklingen av nya produkter i form av mjukvara och hårdvara i nära samarbete med produktledare i Linköping och mjukvaruteam, hårdvaruteam samt produktionsteam i Linköping, Tyskland och Singapore.

 

I rollen arbetar du nära affärsområdets styrgrupp och R&D-ledning, samt med andra nyckelbefattningar inom SICK. I tjänsten ingår ett visst mått av resande för att bygga och upprätthålla ett brett kontaktnät inom företaget och med externa leverantörer. Innovation är en viktig komponent hos oss och det kommer finnas frihet att utveckla både dig själv och de projektledningsmetoder vi använder.

 

Vi tror att du har erfarenhet att jobba som projektledare för utveckling av produkter som innehåller en kombination av mjuk- och hårdvara samt produktionsförberedelser. Du är van att jobba enligt en definierad projektmodell i en internationell miljö. Språkkunskaper i främst engelska är ett måste då vi är ett globalt företag och har dagliga kontakter med våra internationella kollegor.

 

Vår kultur på SICK Linköping präglas av samarbete, tillit och hög kompetens. Vi engagerar oss i viktiga samhällsfrågor där vi just nu deltar i ett projekt inom Grön resplan där vi med förändrade resebeteenden ska minska CO2-utsläppen. Vi har fått utmärkelsen som en av Sveriges Bästa Arbetsplatser vid fem tillfällen, den senaste 2019. Respekt, mångfald och en strävan efter att ha balans i livet är viktiga värderingar hos oss.

 

Du ansöker här. Urval sker löpande så vänta inte.