Final application date

7 April, 2022

Company

Sectra

Contact

Stephanie Dahl

career@sectra.com

Jobbbeskrivning


Tar du examen 2022 och vill testa att leva och jobba utomlands? Kanske blev det inte som du tänkt dig med utlandsterminen? Kanske är internationella karriärmöjligheter högt upp på din lista när du väljer arbetsgivare. Vi är väldigt stolta över möjligheten att kunna erbjuda våra medarbetare den unika förmånen att bo och jobba utomlands. Vi ger dig nu chansen att efter inledande utbildning i Sverige och Europa, påbörja din karriär med en tjänst på vår USA-kontor i Shelton, Connecticut!

USA är Sectras största och snabbast växande marknad. Vi har tack vare utmärkelser för branschens nöjdaste kunder nio år i rad fått förtroende från några av USAs mest prestigefulla sjukhus. Vi kan med våra lösningar och vår personal därmed göra en verklig skillnad i amerikansk sjukvård. En åldrande befolkning och en ansträngd sjukvård i sviterna av COVID-19 har gjort att behovet av effektiv medicinsk IT aldrig har varit större. På Sectra har vi över 30 års erfarenhet av att bygga mjukvarulösningar som verkligen uppskattas av hälso- och sjukvårdspersonal världen över.

Om du är sugen på att jobba och leva utomlands undre en period och med din tekniska och analytiska förmåga vill bidra till att effektivisera sjukvården kan det här vara chansen för dig. Efter en inledande period i Sverige och Europa, att tillhandahålla dig med ett arbetsvisum i USA och kommer att stötta dig även i andra praktiska frågor kring t.ex resa och boende. Vår ambition är att du stannar i USA minst 2 år för att faktiskt hinna vara med och bidra. Därefter, om och när du är redo, välkomnar vi dig tillbaka till HQ i Linköping för din fortsatta resa inom Sectra.

På Sectra tror vi att teknik kan vara med och bidra till ett friskare samhälle. Våra medarbetare gör verklighet av den visionen genom en unik kombination av kunskap och attityd. En kombination som visar sig i passionen och drivet att göra lite mer än förväntat och en stark förmåga att lösa problem, ta beslut och vara flexibel inför nya situationer. Det tror vi är viktigare än dina tidigare erfarenheter. Med tanke på vår affär ser vi det dock som en självklarhet att du har en grundläggande förståelse för och ett intresse av att lär dig mer om IT-system och miljöer.

Kvalifikationer

För den här tjänsten har vi följande krav:

 • Du tar examen 2022 som civil-/master-, högskoleingenjör eller motsvarande inom t.ex. IT, medicinsk teknik, teknisk biologi med mycket goda studieresultat
 • Du har ett genuint intresse för IT och en ambition att utvecklas inom området
 • Du kan kommunicera obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska
 • Du är bra på att kommunicera, samarbeta och har en positiv teamspelar-attityd

Som person tror vi att du:

 • Är analytisk och har en fallenhet för problemlösning
 • Är positiv och delar gärna med dig av din kunskap
 • Är självgående och kan ta egna initiativ
 • Är flexibel och räds inte att hantera oförutsedda uppgifter som kräver omprioritering

Dessutom ser vi det som meriterande om du:

 • Har engagemang vid sidan av skolan – oavsett om du är körsångare, musiker, pilot, bergsbestigare, har gröna fingrar eller är flitig idrottsutövare, kommer du garanterat finna flera likasinnade på Sectra
 • Talar fler språk än vad som krävs enligt ovan
 • Har erfarenhet av andra kulturer