Final application date

1 January, 1970

Company

Combitech

Är du i slutet av dina studier och ska göra exjobb? På Combitech har vi spännande exjobb där du får chansen att arbeta i teknikens framkant! Vi vill att du i din vardag ska få göra skillnad för människor, verksamheter och samhälle. Vill du vara med på vår resa? Sök Combitechs exjobb!

DIN ROLL SOM EXJOBBARE

De tidiga faserna i en produkts utveckling spelar avgörande roll för att kunna skapa förutsättningar för hållbarhet. Integrated Logistic Support/Integrerat Logistikstöd (ILS) är en ledningsstrategi och ett ramverk som stöttar under planering, utveckling, och vidare in i användningen av det tekniska systemet under hela dess livslängd. ILS som metodik är allmänt tillämpat inom utveckling av militära produkter och system men inom civil industri är metodiken inte lika utbredd. Det här examensarbetet syftar till att undersöka hur ILS som strategi nyttjas i tidiga faser av produktutveckling inom försvarsindustrin samt i civil industri genom att jämföra arbetssätt, metoder, utmaningar och i slutändan resultaten.

Tänkt resultat är:

  • Förståelse för tillämpning av ILS strategier i tidiga faser av en produktutveckling inom försvarsindustrin motsvarande principer i tidiga faser i civil industri.
  • Identifiera likheter och skillnader mellan försvarsindustri samt civil industri samt komma med förslag för lärdomar mellan de olika områdena.
  • Identifiera gemensamma utmaningar för försvarsindustrin samt civil industri samt att hitta strategier för hur dessa utmaningar hanteras i de båda områdena.

ILS är en internationellt etablerad ledningsstrategi som främst används inom försvarssektorn men också inom den civila industrin där den brukar benämnas RAMS (Reliability, Availability, Maintainability, Supportability/Safety). I korthet går den ut på att underhåll och drift tas i beaktning redan under systemets utveckling och sen vidare under hela dess livslängd för att över tid säkerhetsställa en balans mellan kostnad, kvalitet och teknisk funktion hos systemet.

VAD KAN DU TILLFÖRA?

Vi söker en eller två personer som studerar ett högskole- eller civilingenjörsprogram. I första hand söker vi dig som tar examen under 2024 och ska göra exjobbet vårterminen 2024. Vi lägger stor vikt på personliga egenskaper. Vi söker dig som har intresse för teknik, problemlösning och konsultrollen. Som person är du nyfiken och samarbetsvillig.

Exjobbet kommer att utföras i våra lokaler i Linköping varav ni kommer att ha kollegor runt omkring er som kan stödja er i arbetet.

Då tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess krävs det att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll.

Urval sker löpande. Vi ser fram emot din ansökan! 

 

KOM & GÖR SKILLNAD 

Vi tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det lätt att kombinera jobbet med vardagen. Vi satsar på våra medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Dessutom står vi på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.

För oss handlar det om hållbarhet – vi vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång – utan våra medarbetare står vi stilla.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!