Final application date

21 September, 2021

Company

Polismyndigheten

Contact

Anders Rosen, rekryterande chef

010-56 41 485.

Det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

 

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och utveckla system som bidrar till en effektiv Polis och en hög rättssäkerhet i Polisens utredningsarbete? Då har vi en tjänst som systemutvecklare som du vill söka!

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har ca 1000 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 35 000 medarbetare.

Som anställd på Norrköpingskontoret får du både fördelarna av att arbeta på ett litet och familjärt kontor där alla kan påverka samtidigt som du är en viktig del av en av Sveriges största och mest spännande myndigheter.

Bastjänster
Gruppen som du kommer tillhöra jobbar med bastjänster och ansvarar för att utveckla system som riktar sig mot alla olika delar av den polisiära verksamheten samt tjänster som förser andra polisiära system med grunddata. Våra system är därför mycket kritiska för många delar av den polisiära verksamheten.

Polismyndighetens IT-organisation är stor, vilket ställer höga krav på förmågan att samarbeta och samverka med olika inriktningar inom avdelningen. Du kommer vara en del av ett team som arbetar agilt och som löpande levererar nytta för verksamheten. Vi är självorganiserande och du erbjuds stora möjligheter att påverka våra val av både arbetssätt och teknik.

Arbetsbeskrivning

Som anställd hos oss kommer du tillhöra ett positivt och engagerat team som består av sex andra systemutvecklare och fyra produktspecialister. Dina främsta arbetsuppgifter kommer bestå av utvecklingen av nya och befintliga system, huvudsakligen utvecklade i Java och närliggande tekniker.

En vanlig dag hos oss har du diskussioner med kravställare från den operativa verksamheten. Du arbetar med att bryta ner krav till uppgifter i JIRA som du sedan tillsammans med dina kollegor i teamet ansvarar för att realisera. Under utvecklingen arbetar du i hela vår teknikstack, från databas och backend till frontend. Lösningarna dokumenterar du sedan vid behov samt paketerar och driftsätter i tätt samarbete med vår driftsorganisation.

Vi arbetar enligt moderna agila principer och alla i teamet är aktivt med och bidrar till vår utveckling av arbetssätt och metodik. Vi jobbar nära verksamheten och det är därför viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har, varför du kommer att få möjlighet till studiebesök och verksamhetspraktik i den operativa polisverksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • En akademisk examen inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande akademisk examen inom IT. Alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig.
 • Flerårig och aktuell arbetslivserfarenhet inom systemutveckling, företrädesvis inom Java eller liknande programmeringsspråk.
 • Arbetslivserfarenhet av att utveckla för Linux/Unix.
 • Kunskap kring MySQL eller motsvarande SQL-databaser.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande

Det är meriterande om du utöver ovan även har:

 • Kunskap om Java EE och närliggande bibliotek såsom Hibernate.
 • Arbetslivserfarenhet av utveckling i Angular eller motsvarande ramverk för gränssnittsutveckling.
 • Arbetslivserfarenhet av agila utvecklingsmetoder.
 • Arbetslivserfarenhet av JIRA eller motsvarande verktyg för agil utveckling.
 • Kunskap kring testautomatisering.
 • Arbetslivserfarenhet av continuous integration och/eller continuous delivery.
 • Har erfarenhet av att arbeta på ett större företag eller myndighet


Personliga egenskaper

Personliga egenskaper är för oss lika viktiga som den tekniska kompetensen för en grupps utveckling och dynamik. Därför söker vi dig som har en positiv inställning till människor och ditt arbete. Du är även noggrann, ansvarstagande, samarbetsvillig samt flexibel med att arbeta med många olika roller. Du är kvalitetsmedveten samt har en god förmåga att se till helheten.  Vi ser vidare att du tycker om att lära dig nya saker och gärna delar med dig av vad du kan till andra.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.
Arbetsort: Norrköping
Arbetstid: Förtroendearbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Funktion: Handläggare, IT- avdelningen Norrköping, PGS, Bastjänster

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 21/9 2021. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr A481.147/2021.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A481.147/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.