Final application date

29 February, 2020

Company

Ateles

Contact

Tobias Lindström, Head of People & Performance

tobias.lindstrom@ateles.se

+46 73 640 92 32

Det finns ett ordspråk som lyder: “ – If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.”

Vi på Ateles tror på att jobba tillsammans för samma mål och vi är djärva när vi säger att vi vill gå så långt att vi skapar nordens bästa arbetsplats. Det är en ständig strävan med det är vad vi tror på och det är vår uttalade vision.

#weareateles

På det professionella planet kan vi säga att vi är ”tech”, tillväxt och innovation, allt stöpt i en form där vi älskar ehandel. På det personliga planet är vi drygt 50 personer som trivs ihop, jobbar för att utveckla oss själva, de bolag vi arbetar med och mellan varven tar en AW när vi känner att det behövs.

Ateles är ett bolag som hela tiden utvecklas och förändras. Vi söker dig som vill vara här, vill jobba tillsammans med oss och som vill vara med och bygga vår gemensamma arbetsplats.

Rollen

Just nu bygger vi upp en testorganisation där du blir en viktig del i detta bygge. Du har en operativ roll där du aktivt och självständigt arbetar med testning samtidigt som du får vara med att bygga upp organisationen med att sätta rutiner och exempelvis handleda andra medarbetare inom området.

Vi söker en erfaren testare som vill vara med och bidra till att säkra kvaliteten i våra leveranser när vi levererar anpassade system för e-handel såsom exempel e-handelsplattformar och produktinformationssystem.

Dina huvudsaklig arbetsuppgifter är att leverera tjänster och bidra inom följande:

  • Kvalitetssäkring i våra utvecklingsprojekt. Vi levererar komplexa lösningar till våra kunder, lösningar som ofta är själva hjärtat i deras verksamhet.
  • Allt från att omsätta krav till testfall till att säkra leveransen i samband med sprinttestning, systemtester och prestandatestning. Arbetsmässigt kommer du vara involverad i hela processen.
  • I utvecklingsprocessen är våra kunder involverade och det är viktigt att du som testare förstår deras vardag och behov. En del av arbetet kommer därför att handla om att guida dem i deras testning.

Vad vi tror att du har med dig sedan tidigare

  • Flera års erfarenhet av testning och kvalitetssäkring inom mjukvara och gärna med webbaserade system eller kanske till och med e-handel.
  • En högskole- eller civilingenjörsexamen inom relevant område. Men detta är inget krav om du har motsvarande erfarenheter från arbetslivet.
  • Testning som profession. Du vet hur man jobbar med test och kvalitetssäkring i komplexa system och vet hur man skapar riktigt bra testfall.
  • Du kommer också att i många fall få arbeta med att guida våra kunder i acceptanstestning så det är en fördel om du har jobbat i kundnära projekt.

Erfarenhet av verktyg som exempelvis Selenium och Jmeter, eller motsvarande, är mycket meriterande. Har du även erfarenhet av test och kvalitetssäkring i Scrum-projekt är det ett klart plus.

Vem vi tror att du är

Som person är du trygg och självständig när du vidareutvecklar och driver utvecklingen inom ditt kompetensområde internt och externt mot kund. Således är du van att förespråka testning och kvalitetssäkringens betydelse för ett framgångsrikt utvecklingsarbete.

Du har en stark ansvarskänsla och ett starkt driv. I arbetet är du handlingskraftig och leder genom att vara ett gott föredöme.
Framförallt, och viktigast av allt, är du en person som brinner för kvalitet och vill hjälpa dina kollegor att bygga Ateles. Din inställning och positiva anda är med andra ord mycket viktig.

Språkmässigt behärskar du engelska i tal och skrift men om du behärskar svenska eller inte spelar mindre roll.

Vad vi erbjuder

Som anställd på Ateles får du arbeta på ett bolag som har en spännande resa framför sig och i och med det kommer du kunna vara med och påverka både bolagets och din egen utveckling. Det ges möjligheter att specialisera sig, ta en ledarroll eller ta sig an nya roller inom andra områden.

Ansökan

För frågor gällande tjänsten, kontakta Tobias Lindström.

Ansök genom att maila CV och personligt brev till tobias.lindstrom@ateles.se, skriv “Erfaren testare” i ämnesfältet.

Vi ser fram emot din ansökan!