Final application date

18 February, 2024

Company

LEAD

Contact

Åsa Glavich, Affärscoach HR & teamutveckling

asa.glavich@lead.se

0738-05 69 70

Vill du vara med och bygga framtidens bolag? Ta då chansen och ansök till LEADs trainee-program där du får möjlighet att arbeta med idéer som har potential att bli framgångsrika bolag, coachas av erfarna affärscoacher och samla verktyg för att bli en vass entreprenör.

Om Entrepreneurs in Residence

Entrepreneurs in Residence är ett väletablerat trainee-program utvecklat av företagsinkubatorn LEAD som erbjuder dig en möjlighet att utvecklas både som person och entreprenör. Som en Entrepreneur in Residence hos LEAD kommer du matchas in i ett par med ytterligare en individ där ni tillsammans arbetar med ett tydligt uppdrag – att omvandla nya idéer eller teknologier till startup-bolag. Individerna i paret eftersträvas komplettera varandra genom olika kompetenser och erfarenheter, och målet är att anställa 1–2 par till programmet.

Som en del av programmet blir du coachad och får stöd av erfarna affärscoacher från LEAD, vilket är en del av din entreprenörsutbildning. Målet med traineeprogrammet är att skapa förutsättningarna för deltagarna att kickstarta sin utveckling för att bli marknadens bästa entreprenörer och framtida nyckelpersoner i startup-bolag. Detta görs genom utbildning, träning och coachning inom affärsutveckling, projektledning och affärsmässighet i riktiga case. Du får en betald utbildning samtidigt som du får prova på entreprenörskap på riktigt, men helt utan risk.

Ansökningsperioden är öppen fram till den 18 februari, men intervjuer sker löpande. Så skicka in din ansökan redan idag.

Som Entrepreneur in Residence får du

 • Utveckla en bred kompetens med verktyg och metoder inom affärsutveckling.
 • Utvärdera affärspotentialen i casen och teknologier sprungna ur forskning och/eller bolag i regionen.
 • Individuell coachning inom bland annat ledarskap, självledarskap och personlig utveckling.
 • Möjlighet att leda verkliga case med potential att bli framgångsrika bolag.
 • Arbeta i en miljö tillsammans med andra entreprenörer och vara en del av ett startup-community.
 • Möjlighet att positionera dig som en nyckelperson/medgrundare i ett startup-bolag.

Arbetsuppgifter

Inledningsvis tilldelas ni i paret ett flertal case och teknologier sprungna ur forskning och/eller bolag i regionen. Casen är av olika karaktär, men har alla koppling till teknik, nya innovationer och hållbarhet. Din uppgift blir att tillsammans med din kollega i paret identifiera potentiella marknader, testa hypoteser, verifiera affärsidéer och utveckla möjliga affärsmodeller – det vill säga de första stegen på en bolagsresa. Detta gör ni bland annat genom:

 • Marknadsverifiering
 • Kartläggning av värdekedjan
 • Nätverkande
 • Intervjuer med intressanta aktörer
 • Validering av potentiella affärsplaner
 • Utveckling av arbetsprocesser och mycket mer.

Din profil

Vi tror att du som söker är lyhörd och pålitlig med hög social kompetens och trivs med att arbeta i ett tätt samarbete med en till individ. Du har ett analytiskt tankesätt, arbetar strukturerat och är mån om att ditt arbete håller hög kvalitet. Vidare är du troligtvis en person som drivs av utmaningar och du är inte rädd för att ge det lilla extra för att nå dina mål. Under programmet kommer du sätta dig in i nya innovationer och tekniker, vilket gör att vi värdesätter nyfikenhet och problemlösningsförmåga hos kandidaterna.

För att passa och trivas i programmet tror vi att du har ett brinnande intresse för affärsutveckling och innovationer eller motiveras av att skapa nytta och värde såväl för kunden som för samhället i stort. Därav tror vi att du som söker har en tanke eller vilja att i framtiden driva eller bli en nyckelperson i ett start-up bolag.

Krav: Engelska. Du kan uttrycka dig obehindrat på engelska i tal och skrift.

Meriterande: En tanke eller vilja att i framtiden driva eller bli en del av ett startup-bolag.

Majoriteten av programmet kommer genomföras i par, vilket gör att vi strävar efter att matcha ihop personer med kompletterande styrkor och kunskaper. Därför kan du ansöka till programmet även om du inte identifierar dig med samtliga egenskaper.