Final application date

17 February, 2021

Company

SICK

Contact

Johan Häggström, Manager R&D, SW Vision Sensors

johan.haggstrom@sick.com

013-362162

SICK är en världsledande leverantör av sensorer och sensorlösningar för industriella tillämpningar. SICK-koncernen har ca 10 000 anställda runt om i världen och huvudkontoret ligger i Waldkirch, Tyskland. SICK i Linköping är kompetenscenter för Machine Vision. Teknikområdet består av 3D-avbildning och mjukvara för bildanalys och visualisering. I mer än 30 år har SICK i Linköping framgångsrikt utvecklat och levererat teknikledande produkter inom 2D och 3D vision, liksom systemlösningar för t ex robotstyrning och kvalitetskontroll. SICK i Linköping har ca 75 anställda och finns i Mjärdevi Science Park.

 

Är produktutveckling din grej? Kan du embedded och Linux?
Gillar du teknik och att arbeta i team? Letar du efter utmaningar på en riktigt bra arbetsplats?

Då kan mjukvaruutvecklare hos oss på SICK IVP vara något för dig!

Vi söker mjukvaruutvecklare med spets mot embedded till gruppen för industriella kameror med inbyggd bildanalys. Gruppen ansvarar för utveckling av mjukvara till flera av våra 2D- och 3D-kameror. Det är en bred och spännande teknikmix innehållande inbyggda system på Linux, FPGA, kamerastyrning, realtidskommunikation, AI, accelererade algoritmer för bildanalys och cybersäkerhet. Som ytterst ansvariga för kameraprodukterna deltar vi även tillsammans med produktledningen i Linköping i kravställning på optik, mekanik och elektronik för ny hårdvara, samt stödjer våra produktionsavdelningar runt om i världen för att leverera produkter i yttersta världsklass.

 

Vi arbetar agilt i självstyrande, korsfunktionella team och tillämpar ett continuous integration-perspektiv. För att passa i rollen som mjukvaruutvecklare hos oss bör du trivas med att arbeta i team samt vara beredd på att ta dig an olika arbetsuppgifter för att säkra teamets leverans.

 

Arbetsuppgifterna kommer att anpassas efter erfarenhetsnivå vilket innebär att du kan vara både junior och senior expert i denna roll. Det allra viktigaste för oss är att du är rätt person och passar in i vår grupp och kultur som präglas av prestigelöshet, att våga fråga, prova nya saker samt en ständig strävan efter ny kunskap.

 

På SICK Linköping är vi mycket stolta över vår prestigelösa kultur och vårt arbete med att vara en hälsosam och attraktiv arbetsplats. Senast 2019 blev vi utsedda till en av Sveriges bästa arbetsplatser enligt undersökningen Great Place to Work. Vi arbetar aktivt för att minska vårt klimatavtryck och engagerar oss på olika sätt för att bidra till samhället och öka mångfalden på vår arbetsplats. Vi arbetar vi agilt i självstyrande team och lägger stor vikt vid att hjälpa varandra och ta tillvara möjligheterna som finns att lära oss nya saker.