Final application date

13 February, 2022

Company

SICK IVP

Contact

Charlotte Axelsson

charlotte.axelsson@sick.se

+46 739 20 99 50

SICK är en världsledande leverantör av sensorer och sensorlösningar för industriella tillämpningar. Vi är ca 11 000 anställda i 50 länder och vårt huvudkontor ligger i Freiburg, Tyskland. SICK i Linköping är ett innovationscenter för Machine Vision och vi är 80 engagerade medarbetare med stort intresse för bildanalys och visualisering. I mer än 35 år har vi på SICK i Linköping framgångsrikt utvecklat och levererat mjukvara för teknikledande produkter inom 2D och 3D vision, liksom systemlösningar för t.ex. robotstyrning och kvalitetskontroll.

Kan du Linux och utveckling i C/C++ på embeddednivå? Letar du efter utmaningar på en riktigt bra arbetsplats med teknik och innovation som kommer till användning över hela världen? Då kan en roll som mjukvaruutvecklare hos oss på SICK vara det rätta.

Vi söker en erfaren embeddedutvecklare för våra smarta industriella kameror med inbyggd AI och bildanalys.

Teamet vi söker förstärkning till ansvarar för utveckling av mjukvara till flera av våra 2D- och 3D-kameror. Det är en bred och intressant teknikmix innehållande inbyggda system på Linux (Yocto), FPGA för signalhantering och acceleration av algoritmer för bildanalys, maskininlärning (AI) och cybersäkerhet. Tillsammans med produktledningen i Linköping deltar vi även i kravställning på optik, mekanik och elektronik för ny hårdvara, samt stödjer våra produktionsavdelningar runt om i världen för att leverera produkter i yttersta världsklass.

Vi arbetar i agila självstyrande team och lägger vikt vid en kultur av prestigelöshet och att hjälpa varandra. Vi ligger i framkant av innovation och utveckling genom att alltid testa nya saker. Att ha kul på jobbet är viktigt! Vi söker dig som har ett par års erfarenhet av embeddedutveckling i C/C++ och som vill jobba med likasinnade i en kreativ miljö. Det är meriterande om du har specialistkunskaper inom något område som nämns ovan.

På SICK Linköping är vi mycket stolta över vårt arbete med att vara en hälsosam och attraktiv arbetsplats. Under flera år, nu senast 2021, har vi blivit utsedda till en av Sveriges bästa arbetsplatser enligt undersökningen Great Place to Work. Vi arbetar aktivt för att minska vårt klimatavtryck och vi engagerar oss på olika sätt för att bidra till samhället och öka mångfalden och trivsel på vår arbetsplats.

För mer information kontakta:

Johan Häggström, Manager R&D, SW Vision Sensors, johan.haggstrom@sick.se, 013-362162

eller

Charlotte Axelsson, HR Manager, charlotte.axelsson@sick.se, 0739-209950

Välkommen med din ansökan senast 2022-02-13! Vi gör löpande urval och tillsätter tjänsten så snart vi har hittat rätt person.