Final application date

30 April, 2021

Company

SICK

Contact

Johan Häggström, Manager R&D, SW Vision Sensors,

johan.haggstrom@sick.com

013-362162

SICK är en världsledande leverantör av sensorer och sensorlösningar för industriella tillämpningar. Vi är ca 10 000 anställda i 50 länder och vårt huvudkontor ligger i Freiburg, Tyskland. SICK i Linköping är ett innovationscenter för Machine Vision och vi är 75 engagerade medarbetare med stort intresse för bildanalys och visualisering. I mer än 35 år har vi på SICK i Linköping framgångsrikt utvecklat och levererat mjukvara för teknikledande produkter inom 2D och 3D vision, liksom systemlösningar för t.ex. robotstyrning och kvalitetskontroll. 

 

Är produktutveckling din grej? Kan du embedded och Linux? Gillar du teknik och att arbeta i team? Letar du efter utmaningar på en riktigt bra arbetsplats med intressant teknik som kommer till verklig användning? Då kan mjukvaruutvecklare hos oss på SICK Linköping vara något för dig! 

 

Vi söker en erfaren embeddedutvecklare för våra smarta industriella kameror med inbyggd bildanalys. 

 

Teamet vi söker förstärkning till ansvarar för utveckling av mjukvara till flera av våra 2D- och 3D-kameror. Det är en bred och intressant teknikmix innehållande inbyggda system på Linux (Yocto), FPGA för signalhantering och acceleration av algoritmer för bildanalys, maskininlärning (AI) och cybersäkerhet. Verktyg som GIT och Jenkins samt automatiska tester kopplade till byggsystemet (CI) används för att leverera med fokus på kvalitet. Tillsammans med produktledningen i Linköping deltar vi även i kravställning på optik, mekanik och elektronik för ny hårdvara, samt stödjer våra produktionsavdelningar runt om i världen för att leverera produkter i yttersta världsklass. 

 

Vi arbetar i agila självstyrande team och lägger vikt vid en kultur av prestigelöshet, att hjälpa varandra och ligga i framkant genom att lära oss nya saker. Självklart har vi kul på jobbet! Vi söker dig som har ett par års erfarenhet av embeddedutveckling i C/C++ och som vill jobba med likasinnade i en kreativ miljö. 

 

På SICK Linköping är vi mycket stolta över vårt arbete med att vara en hälsosam och attraktiv arbetsplats. Under flera år, nu senast 2021, har vi blivit utsedda till en av Sveriges bästa arbetsplatser enligt undersökningen Great Place to Work. Vi arbetar aktivt för att minska vårt klimatavtryck och engagerar oss på olika sätt för att bidra till samhället och öka mångfalden på vår arbetsplats. 

 

Vi gör löpande urval och tillsätter tjänsten så snart vi har hittat rätt person.