Final application date

15 August, 2023

Company

Wematter

Är du redo för en ny utmaning som embedded-utvecklare? Vill du arbeta i ett företag, världsledande inom AM (Additive Manufacturing), där du får möjlighet att utvecklas och bidra med din kunskap i produkternas och verksamhetens utveckling? Vill du vara med på en spännande resa där du lär dig nya saker varje dag?

Har du svarat ja på ovanstående frågor är det här rätt företag och rätt tjänst för dig!

Roll och arbetsuppgifter

Vår 3D-skrivare Gravity har ett avancerat styrsystem uppdelat på två egenutvecklade styrkort bestyckade med ARM-processorer som kör FreeRTOS samt en x86-dator med Linux. Styrsystemet reglerar bland annat värme och styr högeffektslasern i maskinen för att lösa skrivarens huvuduppgift att skapa tredimensionella objekt av pulver. Det finns även ett transportsystem för pulver med flera behållare som styrs av det inbyggda systemet.

3D-skrivaren är uppkopplad mot molnet och kör en Yocto-baserad Linux-distribution som är kopplad till en IoT-plattform för datainsamling, fjärruppdatering och övervakning.

Arbetsuppgifterna består av vidareutveckling av styrsystemet med programspråken C/C++ och Rust, elektronikutveckling och verifiering i labbmiljö eller fysisk produkt.

Wematter Gravity 2022.jpg

Wematter Gravity (SLS 3D-skrivare) 

Den du är idag

Vi söker dig som trivs i samarbetet med andra men som också tycker om att ta mycket eget ansvar och självständigt kan driva dina arbetsuppgifter.

Det är viktigt att du har ett starkt intresse för att lära dig ny kunskap då vi arbetar mycket tillsammans och lär oss av varandra. Sonika, du har ett genuint intresse för teknik!

Önskade kvalifikationer

  • Utbildning som högskole- eller civilingenjör med inriktning mot elektroteknik eller liknande.
  • Kunskaper om programmering och felsökning av inbyggda styr- och reglersystem.
  • Kunskaper om elektroniksystem, kan läsa och förstå scheman, datablad samt stötta vid komponentval.
  • Erfarenhet av elektronikkonstruktion samt erfarenhet av att felsöka elektronik i labbmiljö.
  • Meriterande med tidigare erfarenhet av EMC och maskinsäkerhet.
  • Kommunicerar väl i tal och skrift, såväl på svenska som engelska.

Är du tidigare i din karriär kan det finnas en öppning för dig med. Med rätt driv kommer du få möjligheten att lära dig de områden ovan som du idag inte behärskar.

Om företaget

På Wematter tror vi på att vår 3D-skrivare är första steget till den nya industrin där lokal produktion är vägen till en hållbar framtid. Det gör att vi bygger en 3D-skrivare för människor i framtidens industri, som är moln-, laser- och fiberarmerad för att bygga produkter med hög hållfasthet och unika egenskaper. Det viktigaste för oss är att bygga ett hållbart företag som kommer minska resursåtgången på planeten och göra det med respekt för individen, samtidigt som vi möjliggör att kunna tillverka vad som helst framför dina ögon!

Hos oss är kulturen viktig och därför behöver du känna igen dig i det vi står för. Vi är pionjärer som bryter ny mark, både för individen och kunden, och vi som jobbar på Wematter är alla individuellt viktiga banbrytare. Hållbarhet är en kärnfråga för både ett långsiktigt företag och medarbetare, och det visar vi genom respekt; för naturen, för individen och för varandra.

Våra arbetstider är flexibla och fria, eftersom vi vill ha harmoni och balans mellan arbete och fritid, och det innebär att alla har stort eget ansvar för sitt arbete. När du jobbar på Wematter är det viktigt att du kan leva utanför jobbet men att du också kan och vill ha kul med oss. Hos oss kan du känna dig trygg med dig själv genom att vi visar varandra respekt och det visar vi även mot kunder, leverantörer och medmänniskor.

Övrigt

Upplägg: Anställning direkt hos Wematter. A-hub hjälper till med rekryteringsprocessen och vid eventuella frågor kontakta Sebastian Dejler på sebastian@a-hub.se

Placering: Tjänsten är placerad på Wematters huvudkontor i Linköping.

Start: Omgående eller enligt överenskommelse.