Final application date

6 June, 2021

Company

MediaTek

MediaTek är världens 4:e största ”fabless” halvledarbolag . Vi levererar chip till mer än 1.5 miljarder konsumentprodukter varje år, t.ex. mobiltelefoner, TV-apparater, smarta högtalare, Android tablets, DVD/Blu-ray-spelare o.s.v. Vi är en marknadsledare inom systemchip för mobiltelefoner.

Vi är ett globalt företag med huvudkontor i Taiwan. MediaTek har 50 kontor i 12 länder och över 17000 anställda runt om i världen.

På kontoret i Linköping utvecklar vi DSP-processorer som är optimerade för signalbehandling i radiomodem. Vår processorarkitektur är en nyckelkomponent i MediaTeks 4G- och 5G-modem och används i chipset som tillverkas i miljontals exemplar varje månad.

Vår processorarkitekur vidareutvecklas kontinuerligt för att möta kraven från nya standarder och produkter. Detta arbete sker i Linköping i samarbete med team i Taiwan och USA.

I Linköping implementeras också de centrala komponenterna i DSP plattformen. Dessa levereras som IP-block till MediaTeks systemchip. Höga krav på prestanda och energiförbrukning gör att vi behöver ha bra koll på de fysiska aspekterna av implementation på kisel.

Vi utvecklar även mjukvara för att generera och testa olika processorkonfigurationer samt simulator/debugger och profileringsverktyg för firmwareutveckling.

Rollen

Vi söker en ny medlem till vårt arkitekturteam!

I den här rollen kommer du att vara med och definiera processorplattformen för MediaTeks framtida smartphone-chipset.

Du kommer på egen hand eller tillsammans med engagerade kollegor att driva arkitekurstudier samt föreslå och utvärdera arkitekurförbättringar på både processor- och systemnivå.

Arkitekurarbetet sker i nära samarbete med hårdvaruimplementatörer i Linköping, vårt kompilatorteam som finns i Boston, och modem-arkitekter baserade i Taiwan. Att verka i en internationell miljö och kunna kommunicera effektivt med kollegor på andra kontinenter är en central del av arbetet.

Detta är en unik chans att jobba med världsledande teknik i en internationell miljö och tillsammans med skickliga och drivna kollegor producera lösningar som i slutänden påverkar vardagen för hundratals miljoner människor!

Kvalifikationer

 • Civilingenjörsexamen i Datorteknik, Elektroteknik eller motsvarande utbildning
 • Ett par års relevant yrkererfarnehet eller doktorsexamen inom relevant område
 • Förståelse för processorarkitektur och embedded/DSP processorer
 • Erfarenhet av DSP firmware-utveckling och/eller utvärdering/benchmarking av processor-arkitekturer
 • Flytande engelska I tal och skrift

Andra relevanta kunskaper

 • Signalbehandling/algoritmer för telekom
 • Kommunikationssystem
 • Kompilatorteknik
 • Chip design, SoC, chip bring-up/debug

Vi hoppas också att du

 • Har ett stort teknikintresse och nyfikenhet
 • Är en självgående innovatör som driver ditt eget arbete och söker kunskap på egen hand
 • Är en god kommunikatör och kan samverka effektivt med kollegor över hela världen.

Intresserad?

Skicka in din ansökan på https://careers.mediatek.com