Final application date

30 November, 2021

Company

Sectra

Contact

Per Andersnäs, CIO, Sectra AB

career@sectra.com

+46 (0)13 23 52 00

Jobbeskrivning

 – Är du en sysadmin som brinner för tekniken och gillar att jobba i team?

– Lockas du av en mindre IT-avdelning som växer fort med många karriärvägar och även möjligheter att jobba internationellt? 

Sectras verksamhet består av två spännande och samhällskritiska affärsområden. Vi är med och räddar liv i de mest IT krävande delarna av vår sjukvård, där vi digitaliserar röntgenavdelningar och patologienheter. Dessutom levererar vi tjänster inom cyber security och kommunikation till myndigheter, försvarsorganisationer och kritisk infrastruktur.

Vi växer snabbt och behöver fler förmågor till vårt team, framför allt du som jobbat några år i krävande enterprise-miljö, som specialist eller generalist med känsla för helheten. Vi är rätt för dig om du har ett brinnande intresse för design av infrastruktur och strategi för att framtidssäkra vår tillväxt eller bara vill briljera i effektiv systemadministration/automation i en miljö där säkerheten är det allra viktigaste.

Vi erbjuder dig:

 • Att vara med och utforma och övervaka en IT-miljö med höga krav på tillgänglighet och säkerhet. Vår tillväxt, krävande kunder och myndigheter ger en kravbild som utmanar oss varje dag.
 • Att säkra kvalité och hög responsivitet med automation och själv-service.
 • Att jobba nära riktigt duktiga kollegor och några av Sveriges bästa säkerhetsexperter ger dig möjlighet till snabb kompetensutveckling.
 • Ett meningsfullt arbete i en mångkulturell och internationell miljö, ditt nästa steg kanske är att jobba i USA eller Australien?

Kvalifikationer

Vi anställer dig för den du är och för din vilja och förmåga att lära, snarare än för dina tidigare erfarenheter. Om du har lätt att lära och är rätt person för jobbet, så kommer vi stötta dig med utbildning inom de områden du saknar så att du kan uppfylla de krav rollen ställer.

Nu söker vi dig som:

 • Suttit några år i enterprise-miljö med tuffa utmaningar men är trött på byråkrati, “silos” och att vänta på andra.
 • Har goda kunskaper inom konfiguration och drift av IT-infrastruktur och tjänster i enterprise-miljö. Framför allt Windows server, men även VMware och Azure är viktiga områden.
 • Helst har en examen inom IT. Saknar du det eller har en yrkesutbildning och kan visa vad du gjort så funkar det också.
 • Har en känsla för struktur och gärna erfarenhet av programmering och automatisering t.ex. med hjälp av Powershell för att slippa göra om saker.
 • Är obehindrad i svenska, både i tal och skrift sam har goda kunskaper i engelska i tal och skrift.
 • Har svenskt medborgarskap då det krävs för denna tjänst

Men framför allt söker vi en öppen, engagerad och lösningsorienterad person som delar våra värderingar, är en lagspelare och som kommer trivas med att arbeta tillsammans med oss andra på Sectra.

Utöver det, uppskattar vi verkligen om du också:

 • Har jobbat med nätverk eller cyber security och vill lära dig mer!
 • Har erfarenhet eller stort intresse för cloud/hybrid-miljö
 • Talar fler språk än svenska och engelska
 • Har erfarenhet från fler kulturer
 • Har intressen utanför jobb/skola som sport,  musik eller varför inte en pilotlicens så kan du själv flyga ut till kunderna i vårt egna Sectra-plan eller nåt annat som gör att du utmärker dig.

Under anställningsprocessen kommer vi göra utdrag ur belastningsregistret, efter ditt godkännande.
Glöm inte att bifoga ditt CV, ett personligt brev och betyg från gymnasium och genomförd universitetsutbildning.

Contact Hiring Manager

If you have any questions about this job, don’t hesitate to contact:

Per Andersnäs, CIO, Sectra AB
E-mail: career@sectra.com Phone: +46 (0)13 23 52 00

Lär dig mer om hur det är att jobba på Sectra

Ansök senast

30/11-2021