Final application date

5 December, 2023

Company

Ida Infront

Contact

Camilla Krook

camilla.krook@idainfront.se

076 10 17 172

Vill du vara en del av ett agilt team och jobba med release automation och systemadministration? Ida Infront söker nu en kunnig DevOps Engineer till vårt plattformsteam.

Vi erbjuder dig stora möjligheter att vara med och påverka samt ett utmanande och utvecklande jobb, på ett stabilt och väletablerat företag.

Din placering kommer att vara på något av våra kontor i centrala Linköping eller centrala Stockholm. Utöver detta har vi en distansarbetspolicy som möjliggör distansarbete från t ex ditt hemmakontor.

 

Rollbeskrivning

Som DevOps Engineer arbetar du nära ett antal utvecklingsteam där du ansvarar för release automation och systemadministration.

I rollen som DevOps Engineer kommer du:

 •  Delta i teammöten såsom dagliga- och retrospektivmöten för att få en förståelse för teamens mål och utmaningar
 •  Installera, konfigurera och administrera iipax-lösningar
 •  Hjälpa och stödja kunder inom systemadministration
 •  Underhålla och administrera teamets CI/CD-toolchain
 •  Automatisera och förbättra teamets verktyg för att bygga och distribuera sin applikation

 

Din profil

Vi söker dig som har:

 • erfarenhet av att arbeta som DevOps Engineer.
 • erfarenhet av systemadministration, såsom etablering och hantering av servrar, installation och konfiguration av databaser, säkerhetsövervakning, systemkorrigering/patchning och hantering av nätverk.
 • erfarenhet av att konfigurera och distribuera CI/CD-verktyg som Jenkins.
 • erfarenhet av att hantera containeriserad IT-infrastruktur med Docker och Kubernetes.
 • erfarenhet av ett eller flera konfigurationshanteringsverktyg som Ansible, Chef eller Puppet.
 • viss erfarenhet av kodning och förståelse för mjukvaruutvecklingsmetoder som versionskontroll, kodgranskningar och testautomatisering.

Vi ser gärna att du också har erfarenhet av agila utvecklingsmetoder.

Du har högskole- eller universitetsexamen inom relevant område eller motsvarande kunskap och erfarenhet.

Du har svenskt medborgarskap, vilket krävs för att arbeta i våra säkerhetsklassade projekt.

 

Personliga egenskaper

I din roll kommer du att samarbeta med olika team och roller. Du behöver därför förmågan att kommunicera tydligt och att samarbeta effektivt i olika miljöer är avgörande.

Det är viktigt att ha ett serviceinriktat förhållningssätt till ditt arbete och förmågan att självständigt identifiera och utföra uppgifter som främjar projektmål och förbättrar operativa resultat i de team där du ingår.

 

Företagsinformation

Det finns många fördelar med att arbeta hos oss. Här blir du en del av ett framgångsrikt IT-produktföretag med platt organisation och stabil kundbas. Vi är också ett värderingsstyrt företag med stark laganda som satsar på ledarskap samt våra medarbetare och deras möjligheter till kompetensutveckling.

Ida Infront bygger framtidens informationssamhälle med iipax – en produkt för digitalsmarta myndigheter. Vi är ett väletablerat företag som främst erbjuder IT-lösningar till nordiska myndigheter. Lösningarna baseras på vår egen produkt iipax som har funktioner för säkert informationsutbyte, effektiv ärendehantering och hållbar e-arkivering. Syftet med våra IT-lösningar är att förenkla och effektivisera såväl myndigheternas som medborgarnas vardag.

Ida Infront grundades 1984 och har idag ca 130 medarbetare i Linköping, Stockholm och Mumbai. Företaget är en del av Addnode Group vars aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.