Final application date

25 January, 2022

Company

Sectra

Contact

Ingrid Eliasson, Operations Manager

career@sectra.com

Varje år bidrar Sectras produkter och tjänster till bättre vård för miljontals patienter över hela världen. Med våra nästan 800 medarbetare i 20 kontor runt om i världen hjälper vi sjukhus världen över att öka sin effektivitet så att de kan ge patienter bättre vård. Det som kunderna verkligen tycker skiljer oss från konkurrenterna är våra medarbetare – människor med hög kompetens som gärna delar med sig av sina erfarenheter och som är beredda att anstränga sig utöver det vanliga för att lösa kundernas problem. Denna Sectraanda grundar sig i vår kundfokuserade företagskultur. Medarbetarnas kompetens, ansvarstagande och drivkraft att lösa kundernas problem är grunden för Sectras framgångar.

Jobbeskrivning

Har du ett stort intresse för IT och nätverk och vill bli vår Deployment Engineer? Vill du arbeta med teknik ute hos kund och vara delaktig i utveckling av ny och spännande teknik? Vi har drömjobbet för dig, som vi tillsammans formar efter dina kompetenser.

Digitaliseringen har skapat otroliga möjligheter för industrin men cyberattacker är inte längre ett problem för isolerade system utan en risk för hela organisationer. Sectra erbjuder därför tjänsten Managed Detection and Response (MDR) för kritisk infrastruktur. Genom att ta ett helhetsgrepp om våra kunders säkerhet kan vi därigenom säkerställa en långsiktig lösning för kontinuerlig produktion. Vårt uppdrag är att upptäcka och identifiera risker i våra kunders OT-miljö, risker som annars hade kunna få hela produktionen att stanna.

Rollbeskrivning

Vi har ett tätt samarbete med våra kunder där förtroende är ett av våra ledord. I rollen som Deployment Engineer är du med i leveransfasen där du driver tekniska frågor med kunden samt installerar våra säkerhetslösningar hos dem. När tjänsten är i drift fortsätter du med att ansvara för driften av den installerade säkerhetslösningen och agera teknisk kontaktperson. Vi ser bland annat att du kommer att jobba med:

 • Installera Sectra MDR-system ute hos kunder
 • Förvalta (drift, underhåll och felsökning) säkerhetslösningar i kundmiljöerna
 • Agera teknikansvarig i leveransfasen
 • Vidareutveckling av kundmiljöer
 • Lösa komplexa, utmanande och intressanta problem

Vi söker nu dig som vill bli en del av vårt team. Vi är i en tillväxtfas och det finns stora möjligheter för dig att få vara med och påverka verksamheten. Du kommer att ingå i ett relativt litet team där du har möjlighet att jobba med en bred variation av arbetsuppgifter. Teamet tar ansvar för tjänstens livscykel vilket innebär att vi hjälps åt över gränser och att vi utvecklas inom flera områden. Vid uppstart av nya kunder sätter vi ihop ett mindre projektteam som jobbar tillsammans under den intensiva leveransfasen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

 • Har en eftergymnasial utbildning inom IT eller nätverk, alternativt relevant erfarenhet från en liknande roll
 • Har erfarenhet av Linux
 • Är problemlösande, ansvarstagande, flexibel och relationsskapande
 • Har ett brinnande intresse för IT och nätverk
 • Har B-körkort

Vi värdesätter även om du:

 • Erfarenhet från att jobba med brandväggar samt VPN-teknologier
 • Kan något programmeringsspråk
 • Har erfarenhet av att jobba tillsammans med kunder
 • Har engagemang vid sidan av skolan/arbetet – oavsett om du är körsångare, musiker, pilot, bergsbestigare, har gröna fingrar eller är flitig idrottsutövare, kommer du garanterat finna flera likasinnade på Sectra

Vad kan vi erbjuda dig:

 • Som team värdesätter vi samarbete, humor och aktiviteter tillsammans såsom spelkvällar, innebandy eller bara en fika under arbetsdagen
 • Du blir erbjuden en individuell utvecklingsplan
 • Passionerade kollegor inom ett snabbt växande och intressant område

För tjänsten krävs att du har svenskt medborgarskap, detta på grund av att du arbetar med säkerhetsklassad information och samhällskritiska system. Vidare är du obehindrad i svenska, både tal och skrift samt har goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

I tjänsten ingår det ett varierande antal resdagar per år vilka kan komma att ske med kort varsel.

Vänligen bifoga ditt CV, ett personligt brev samt betyg från såväl universitetsstudier som gymnasiet till din ansökan.

Kontakta rekryterande chef

Om du har några frågor eller funderingar om tjänsten, tveka inte att kontakta Ingrid Eliasson, Operations Manager som är rekryterande chef till denna tjänst.

E-mail: career@sectra.com

Lär dig mer om hur det är att jobba på Sectra

Ansök senast

25/1-2022