Final application date

28 September, 2022

Company

Saab

Det är inte rocket science direkt, men inte långt därifrån! Gripen E/F är Sveriges största exportkontrakt och ett av Sveriges största utvecklingsprojekt, som varje dag tänjer gränsen för vad som är tekniskt möjligt. Det är också ett av Sveriges viktigaste projekt då Gripen utgör en ytterst viktig del i försvaret av våra gränser och vår demokrati.

Din roll

Med en så pass komplex produkt som ett helt nytt flygplan med många ingående delar är det essentiellt att planera och styra konfigurationerna så att vi i varje steg vet exakt vad som ingår i respektive konfiguration och vad vi skickar upp i luften, både för provflygning och för leverans till kund.

Vill du vara spindeln i nätet som har superkoll på läget och styr upp verksamheten så är det denna tjänst som konfigurationsledare du ska söka!

Som konfigurationsledare blir du del av ett systemledningsteam och får möjlighet att skapa ett brett kontaktnät inom Saab Aeronautics. Du och dina kollegor inom konfigurationsledning är de som formellt bygger ihop de ingående delarna till en större helhet.

Vi erbjuder dig goda möjligheter att utvecklas och växa som individ. Du kommer få utmanande uppdrag, en mycket god produktförståelse och stor möjlighet att påverka.

Huvuduppgifterna är:

  • Planera, implementera och driva CM-arbetet för några av våra produkter
  • Arbeta aktivt med konfigurationsobjekten genom utvecklingens livscykel
  • Definiera och underhålla produktstruktur
  • Driva beslutsforum avseende innehåll i konfigurationer
  • Utbilda och stödja organisationen i CM-relaterade frågor
  • Du kommer att bli en aktiv ledare av konfigurationshantering och en viktig del av ditt arbete kommer vara att jobba med CM-frågor gentemot verksamheten

Den du är idag

Vi välkomna dig med teknikintresse, oavsett vilken formell bakgrund du har. Det är dina personliga egenskaper som avgör om du kommer att lyckas i rollen. Meriterande är dock någon form av ingenjörsexamen eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

Förmågan att kommunicera och viljan att utvecklas ser vi som en av de största framgångsfaktorerna.

Du bör vara drivande och innovativ i ditt arbete och ha ett stort intresse av att lära dig verksamheten.

Vi ser gärna att du har kunskaper inom systems engineering, konfigurationsledning eller teknisk ledning, men det är inget krav.

Tjänsten kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Engelska är koncernspråk men viss dokumentation på svenska förekommer och därför bör både engelska och svenska behärskas väl, både muntligt och skriftligt.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen med din ansökan till en tjänst där det finns möjlighet att både utveckla och utvecklas.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Avdelningen Design Engineering inom Gripen Design ansvarar för bland annat kravhantering, systemsäkerhet, operationsanalys, systemering av komplett flygplan och konfigurationsledning av Gripen C/D och E/F.

Requirements & Configuration Management är ett område inom avdelning Design Engineering som ansvarar för konfigurationsledning och kravställning av system för produktdatahantering för samtliga Aeronautics produkter inom Gripen-familjen. Området har även strategiansvaret för konfigurationshantering.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 – läs mera här

Läs mer om oss här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.