Final application date

1 April, 2022

Company

Internetstiftelsen

Efter en framgångsrik etablering av mötesplatsen Goto 10 i Stockholm och Malmö öppnar nu Internetstiftelsen sitt tredje Goto 10. Denna gång på Mjärdevi i Linköping.

Brinner du för att främja kunskapsdelning och möten för att fler idéer ska fångas upp, definieras, prövas och utvecklas? Har du ett intresse för digitaliseringens påverkan på samhället och tekniken bakom internet? Är du dessutom specialist på att bygga nätverk? Då har vi jobbet för dig!

Om oss

Internetstiftelsen är en oberoende, affärsdriven och allmännyttig organisation. Vi verkar för ett internet som bidrar positivt till människan och samhället. Vi ansvarar för internets svenska toppdomän .se och sköter även drift och administration av toppdomänen .nu. Intäkterna från affärsverksamheten finansierar en rad satsningar i syfte att möjliggöra att människor kan nyttja internet på bästa sätt och att ge kunskap om internetanvändningen i Sverige samt digitaliseringens påverkan på samhället. Läs mer om oss här.

Om tjänsten

Goto 10 är en kostnadsfri inkluderande mötesplats för internetrelaterade frågor och idéer. Här möts små som stora nätverk och genomför sina events, hackatons, seminarier eller möten. Goto 10 är öppet för alla – även de som bara vill sitta och jobba en dag – allt kostnadsfritt.

Nu söker vi en Community Manager som ska ansvara för att bygga upp och driva Goto 10 i Linköping. I rollen ingår att, i samråd med resten av teamet, bygga upp ett starkt community runt Goto 10 i Linköping. Du blir ansvarig för den fysiska platsen och etablerar Goto 10 som den självklara mötesplatsen för digital innovation och internetrelaterade frågor. Kollegorna finns i Stockholm och Malmö och mycket av det gemensamma arbetet sker på distans.

Huvudsakliga ansvarsområden

Din roll blir att bygga upp Goto 10:s lokala och nationella community, etablera Goto 10 i de lokala intressegrupperna och skapa en vibrerande och relevant plats för kunskapsutbyten och innovation.

I rollen ingår att rekrytera nya medlemmar, ha en relation med och öka aktiviteten och engagemanget hos de befintliga. Du kommer även i viss utsträckning planera och genomföra events.

Innehållsproduktion för sociala medier kring Goto 10 Linköping kommer att ingå i ditt uppdrag.

Du kommer kontinuerligt att analysera och utvärdera resultat baserat på uppsatta mål.

Utbildning och erfarenhet

Vi ser att det är en fördel om du har eftergymnasial utbildning inom kommunikation och/eller projektledning. Vi söker dig som har flera års arbetserfarenhet av att bygga och underhålla nätverk.

Vi tror att du ha erfarenhet av att realisera och följa uppsatta strategier och är van vid att hantera samarbetspartners och innehåll.

En förutsättning för att lyckas i rollen är att du har ett brett, relevant nätverk i det lokala och nationella ekosystemet. Du behöver också ett intresse för tekniska frågor i allmänhet och internet och dess påverkan på samhället i synnerhet.

Du som person

Som person är du ansvarstagande och driven, är van vid att jobba både självständigt och i grupp. Du har förmåga att prioritera och hantera flera uppgifter samtidigt utan tappa helhetsperspektivet. Du är resultatinriktad och har en proaktiv attityd. Du gillar att tänka nytt och testa nya sätt att nå ut. För att fungera i den här rollen ska du vara utåtriktad, kommunikativ och ha förmåga knyta till dig kontakter.

Vi tror att du delar vår passion för ett internet som bidrar positivt till människa och samhälle. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna process.

Språkkunskaper

Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Övrig information

Internetstiftelsen har sitt huvudkontor på Hammarbykaj 10 i Hammarby Sjöstad. Tjänsten är på 100 procent och du är stationerad i Linköping. Resor till Stockholm och Malmö krävs men stor del av samarbetet sker på distans.

Tillträde

Tillträde maj 2022, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Sista ansökningsdag

2022-04-01 Urval sker löpande.