Final application date

4 February, 2024

Company

Ida Infront

Contact

Therese Simonsson

therese.simonsson@idainfront.se

0730–965302

Gillar du kommunikation i alla dess former? Vi söker en engagerad kommunikationsspecialist som vill vara en nyckelspelare i vår fortsatta tillväxt och utveckling.

Som kommunikationsspecialist kommer du att ha en viktig nyckelroll i att utveckla och förvalta vårt företags kommunikationsstrategi både internt och externt.

Dina huvudsakliga uppgifter:

 • Utforma strategier för vår interna kommunikation med fokus på att stärka arbetsgivarvarumärket och transparens inom organisationen.
 • Utforma strategier för extern kommunikation, skapa medvetenhet och närvaro i sociala medier samt stötta olika intressenter med att ta fram relevant innehåll.
 • Skriva texter och skapa innehåll för hemsida, sociala medier, nyhetsbrev, press, intranät mm.
 • Planera och ansvara för marknadsföring av vårt arbetsgivarvarumärke gentemot universitet samt delta i olika studentevent och mässor.
 • Driva och koordinera olika projekt såsom konferenser, evenemang, friskvårdssatsningar mm.
 • Delta i marknadsavdelningens arbete med att marknadsföra och tydliggöra vårt erbjudande samt arbete med reklam, kampanjer, marknadsanalyser och evenemangsplanering.
 • Stötta chefer internt med framtagandet av text och material som till exempel text till inlägg på vårt intranät och presentationer i Powerpoint.
 • Ta fram och uppdatera marknadsmaterial.
 • Agera presentatör och administrera våra digitala möten internt.
 • Och mycket annat skoj som du får vara med att forma!

Du kommer att samarbeta tätt med vår vd, marknadschef och HR-chef (och många andra förstås 😊) och du tillhör vårt administrativa team.

I rollen kommer du få stor frihet att driva dina arbetsuppgifter självständigt. Du kommer vara oerhört viktigt för Ida och formar tillsammans med andra intressenter den bild som våra kunder och medarbetare har av oss som företag och arbetsgivare.

Du får en god introduktion av dina kollegor via Ida University som är ett skräddarsytt introduktionsprogram för att komma in i arbetet och fortsätta utvecklas med oss.

Du kommer att arbeta från vårt kontor i centrala Linköping. Vi har en distansarbetspolicy som också möjliggör distansarbete från t. ex. ditt hemmakontor.

Vi söker dig som

 • Har en relevant högskoleutbildning inom kommunikation och marknadsföring, exempelvis kommunikation, samhälle och mediaproduktion (eller motsvarande).
 • Är en fena på att sprida budskap i sociala medier.
 • Älskar kommunikation i alla dess former och behärskar både svenska och engelska.
 • Har förmågan att arbeta självständigt och i team 😊
 • Meriterande om du har kunskap inom Mynewsdesk, Sharepoint eller Lime Newsletter.

Vi tror att du befinner dig i början av din karriär och har ett par års erfarenhet men vill ha en ny utmaning. Har du erfarenhet från en liknande roll så är det meriterande.

Om Ida Infront

Vi arbetar med digitalisering av samhället så vill du vara en viktig kugge i verksamheten och arbeta med att utveckla stora samhällsviktiga system så kan det här vara en möjlighet för dig! Vår produktfamilj iipax möjliggör bland annat ett passfritt Europa, e-deklarationer och effektiva dna-analyser.

Vi har ett öppet klimat och du har stora möjligheter att vara med och påverka i en organisation som uppmuntrar egna idéer och initiativ.

Det finns många fördelar med att arbeta hos oss. Här blir du en del av ett framgångsrikt IT-produktföretag med platt organisation och stabil kundbas. Vi är verkligen stolta över den samhällsnytta våra system bidrar till. Vi är ett värderingsstyrt företag med stark laganda i en familjär atmosfär och som satsar på att ge våra medarbetare goda möjligheter till kompetensutveckling.  

Ansökan

Ida Infront anser att mångfald berikar verksamheten och välkomnar sökande med olika bakgrund, kön, erfarenhet samt personliga egenskaper.

Urvalet sker löpande så vänta inte med din ansökan.

Vid frågor om jobbet eller oss, kontakta Therese Simonsson, HR chef. Mail: therese.simonsson@idainfront.se, tfn: 0730–965302.