Final application date

29 May, 2022

Company

MiCROTEC

Microtec – milestones of innovation!

Vi på Microtec drivs av passionen för ny teknik och vi är världsledande i att tillföra innovation och värde till sågverks- och träförädlingsindustrin. Nu söker vi en Chief sales officer till vår internationella marknad inom vidareförädlande träindindustri!

Ditt uppdrag

Tjänsten som vi erbjuder är en fantastiskt spännande roll för rätt person, med stora möjligheter till personlig utveckling i karriären!

Som CSO får du hela världen som ditt arbetsfält, du kommer att driva internationella affärer för Microtec inom vidareförädlande träindustrin. Koncernen lanserar nya komplexa system, som i sin tur väntar på att få presenteras på marknaden. Som marknadsledande inom vår bransch, står vi inför en rejäl tillväxtökning.

Ditt primära uppdrag är att säkerställa och öka försäljningen genom koncernens säljorganisationen samt att driva på externa partners som finns internationellt. Du har ansvar för en omsättning på i dagsläget 110 mkr per år. Du kommer att resa över hela världen och ha goda samarbeten med våra partners i Nordamerika, Sydamerika, Centraleuropa, Asien samt Oceanien. Som CSO är du djupt involverad i att affärerna utvecklas i rätt riktning och att slutkunden får det stöd de behöver för att fatta sitt investeringsbeslut. Du har totalkontroll på slutaffären och sitter som spindeln i nätet mellan våra supportavdelningar internt och kunden.

I denna roll har du också personalansvar för säljare, du är en del av ledningsgruppen och rapporterar direkt till VD.

Vi söker

Vi söker dig som har en bakgrund som civilingenjör, t ex industriell ekonom eller maskiningenjör, alternativt annan relevant bakgrund. Du är CSO idag och har erfarenheter av internationella affärer eller är nu redo för att ta nästa kliv i din karriär till en CSO roll. Vidare har du erfarenheter av produkter som bygger på hårdvara och mjukvara. Vi har inte krav på tidigare ledarskap, utan lägger större vikt vid gott affärsmannaskap och internationella meriter.

Du har en god analytisk förmåga och attraheras av innovation, komplexa affärer och teknik. För att bli riktigt bra i den här tjänsten behöver du också brinna för goda relationer och gilla att arbeta mot långsiktiga mål. Du besitter en naturligt förtroendeingivande och relationsskapande förmåga, oavsett vem du möter. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, kunskaper i tyska är meriterande.

Om Microtec

Vi erbjuder spännande arbetsuppgifter i en innovativ och internationell miljö. Du får också trevliga kollegor som gillar samarbete och utveckling. I denna roll ingår en hel del resor, tjänstebil erbjuds, placeringsort Microtec AB i Linköping.

Microtec är världsledande inom utvecklingen av intelligenta scannersystem för användning både i sågverk och i vidareförädlande träindustri. Vi är en global koncern med bolag i Italien, Sverige, Finland, USA, Tyskland och Kanada. Koncernen har 400 anställda och en omsättning på en miljard kronor.

Om du vill veta mer, tveka inte att kontakta Rekryteringskonsult Johanna Andersson på EISS Rekrytering & Search. Jag svarar gärna på frågor och för en dialog om hur du skulle komma till din rätt på Microtec. Du kan nå mig på 0702-726266 eller via johanna.andersson@eissrekrytering.se.

Vi ber dig söka tjänsten via vår hemsida www.eissrekrytering.se. Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningshandlingar via mail, enligt vår integritetspolicy gällande GDPR. Sista ansökningsdag är den 29 maj, startdatum för anställning enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!