Final application date

20 May, 2022

Company

Epishine

Har du erfarenhet av att arbeta inom energisektorn, och vill vara del av en spännande tillväxtresa i ett innovativt scale-up bolag? Motiveras du av att driva projekt och skapa affärsmöjligheter, och vill du bidra till en mer hållbar värld? Då kan du passa perfekt för tjänsten som Business Developer på Epishine!

Om Epishine
Epishine är ett ungt, innovativt bolag inom förnybar energi, och vi genomgår nu en spännande tillväxtresa. Våra team utgörs av framgångsrika entreprenörer och framstående forskare vars vision är att bidra till en mer hållbar värld. Epishines mål är att vara en framstående aktör inom solenergi och att i olika faser erbjuda världens mest resurs- och kostnadseffektiva solceller. Vårt företag grundades år 2016, och vi är för tillfället 30 entusiastiska kollegor som arbetar tillsammans på vårt huvudkontor i Linköping. Men Epishine växer, och vi söker nu efter fler drivna talanger som vill växa och utvecklas tillsammans med oss!

Gå till www.epishine.com för att läsa mer om Epishines arbete och vision.

Vad kommer du att arbeta med?
Som Business Developer på Epishine kommer du ingå i vårt PV-team, där du kommer vara ansvarig för att driva, utveckla och öka vår kollektiva kunskap inom området. Rollen innebär en stor grad av frihet, där fokus främst kommer vara på marknaden för byggnadsintegrerade solceller, men också för övriga intressanta segment såsom agrovoltaics och utility scale. Du kommer arbeta fram en strategi och plan för marknadsarbetet och hålla dig uppdaterad kring relevant marknadsinformation gällande tillämpliga regleringar, certifieringar och teknologier.

Utifrån din insamlade kunskap kommer du sammanställa en marknadsanalys innehållandes rekommendationer gällande Epishines fortsatta marknadsstrategi för byggnadsintegrerade solceller, men också för andra lämpliga marknadssegment. Som en del av detta kommer du utarbeta underlag för de finansieringsbehov som krävs. En delpresentation för den strategiska marknadsplanen är planerad att färdigställas tidigt 2023.

Du kommer också agera Epishines representant i diverse samarbetsprojekt, där det kommer vara din uppgift att projektleda interna medarbetare såväl som externa parter. Utöver detta kommer du också delta i nätverk och bygga relationer med samarbetspartners i syfte att skapa framgångsrika affärsmöjligheter.

Vem är du?
Vi söker dig som är utbildad ingenjör och som har tidigare erfarenhet av att arbeta med affärsutveckling inom energisektorn. Om du är utbildad civilingenjör och har en MBA så är detta meriterande. Det är även meriterande om du har arbetat med affärsutveckling inom just solenergi, samt om du har tidigare erfarenhet av byggbranschen.

Utöver detta är du en trygg ledare med förmåga att projektleda andra, och du är inte rädd för att ta dig an utmaningar. Du är driven, och söker gärna efter nya möjligheter att driva ditt och verksamhetens arbete framåt. Du är också en analytiker med god förmåga att utifrån en stor mängd information dra slutsatser som leder till strategiska beslut. Dessutom är du en organiserad person med ett strukturerat arbetssätt.

Att skapa samt bibehålla långsiktiga relationer med andra är enkelt för dig, och du kan arbeta effektivt både självständigt och tillsammans med andra. Du talar svenska och engelska, och kan uttrycka dig väl i skrift på båda språken. Självklart är du också lika passionerad kring miljö och hållbarhet som vi är!

Ansökningsprocess
Lockar den här tjänsten dig? Urvalet kommer ske löpande, så skicka in din ansökan redan idag. Tjänsten startar enligt överenskommelse, men gärna omgående om vi får välja!

Vi ser fram emot att ta emot din ansökan!